کد خبر : 846
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۷:۵۵

۲۸ درصد مردان و یک درصد زنان آذربایجان شرقی سیگاری هستند/۴۶ درصد مرگ و میرها بر اثر بیماری های قلبی و عروقی

۲۸ درصد مردان و یک درصد زنان آذربایجان شرقی سیگاری هستند/۴۶ درصد مرگ و میرها بر اثر بیماری های قلبی و عروقی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز توزیع آزاد قلیان در غذاخوری های سنتی و مکان های تفریحی را عامل اصلی بالارفتن آمار مصرف کنندگان دخانیات در قشر جوان خواند. به گزارش نگاه بنقل از نصر، جعفر صادق تبریزی افزود: یکی از اصلی ترین مشکلات ما درمبارزه و پیشگیری استعمال دخانیات برخورد قانونی و جمع آوری

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز توزیع آزاد قلیان در غذاخوری های سنتی و مکان های تفریحی را عامل اصلی بالارفتن آمار مصرف کنندگان دخانیات در قشر جوان خواند.

به گزارش نگاه بنقل از نصر، جعفر صادق تبریزی افزود: یکی از اصلی ترین مشکلات ما درمبارزه و پیشگیری استعمال دخانیات برخورد قانونی و جمع آوری قلیان ها درمکان های سربسته به ویژه در قهوه خانه ها وغذاخوری های سنتی که از امکان تردد قشرجوان است می باشد، که متاسفانه دربرخورد قانونی با این مراکز با مخالفت های برخی از سازمان ها ازجمله گردشگری وصنایع و معادن استان مواجه می شویم .

وی با اشاره به موضوع پرخطر و معضل اجتماعی استعمال دخانیات گفت: دروازه ورود به ایدز و اعتیاد با استعمال مصرف سیگار شروع می شود.

وی ادامه داد: بیشترین آمارمرگ ومیرها دراستان ازبیماری قلبی وعروقی با ۴۶ درصد دراستان است و این نشان می دهد که از۲ نفرمرگ و میر در استان یک نفر بر اثر استعمال دخانیات وسیگار جان خود را از دست می دهند.

 

تبریزی گفت: متاسفانه درکشورهای درحال توسعه زنان و نوجوانان هدف تبلیغ وسرمایه گذاری برای استعمال دخانیات قراردارند با تداوم این روند در ۲۰ ساله آینده آمار مرگ ومیر به ۲۰۰هزار نفر درسال خواهد رسید.

وی اذعان داشت: برای مقابله با این تجارت۴۶ شوم تمام ارگان ها باید همکاری لازم را دراین راستا داشته باشند..

وی اضافه کرد: الگوی تولید و توزیع توتون و تنباکو در بازار تغییر یافته است و به صورت میوه ای دربازارعرضه می شود کهه متاسفانه ۸۰ درصد محتویات آنها مواد شیمیایی و اسانس ها هستند که عوارض خطرناکی را برسلامت مصرف کنندگان وارد می کند.

رئیس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی افزود: برخلاف اذعان عمومی بر بی خطر بودن قلیان، مصرف یک سر از قلیان برابر۵۰ تا ۷۰ نخ سیگار است که ۷۰۰۰ نوع ماده سمی درآن وجود دارد. دود ایجاد شده به وسیله قلیان حاوی میزان بالایی از ترکیبات سمی مانند منواکسید کربن و فلزات سنگین و مواد شیمیایی سرطان زا است.

تبریزی گفت: طبق تحقیقات ومستندات موجود هر ساعت ۱۰ میلیارد ریال از بابت خرید و فروش مواد دخانی در کشور معامله می شود که اگر تنها ۱۰ ساعت در روز خرید و فروش مواد انجام شود فاجعه بزرگ انسانی وتجارت شوم گریبان گیر سلامت مردم خواهد شد .

وی افزود: برای مقابله و مداخله با این فاجعه بزرگ آموزش های لازم وهمگانی و اطلاع رسانی در حوزه پیشگیری آسیب های اجتماعی اعم از سیگار و قلیان و مواد الکی به صورت جدی انجام بگیرد که آحاد مردم از جمله نوجوانان و جوانان را تحت آموزش وتوانمندسازی قرار دهند.

وی با بیان اینکه درراستای فرهنگ سازی درست دربین مردم جامعه نقش رسانه ها به ویژه صداوسیما پررنگ است ، افزود: متاسفانه رفتارهای دوگانه رسانه ملی و تبلیغ غیرمستقیم مصرف سیگار اثر سوئی بر مصرف دخانیات در کشور دارد به نحوی که معمولا نقش اول و محبوب در سریال های خانگی که بیشتر مخاطب جوانان هستند به تبلیغ غیرمسقتیم مواد دخانی اختصاص می یابد.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: آذربایجان شرقی در استعمال سیگار با کسب رتبه اول ۲۸٫۵ درصد درمردان ویک درصد در زنان که بیشترین مصرف دربین مناطق شهری کشوراست، را دارا است.

وی گفت:مرجع آمارگیری دراین مورد جمع آوری داده ها در پرونده های الکترونیکی به تفیک جنسیتی است.

وی افزود: مواد موجود خطرناک در سیگار و قلیان باعث آسیب جدی وخطرناک ازجمله سرطان های لب وریه ومعده و مری، سقط جنین، آسیب به بینایی، آب مروارید و سردردهای وسرگیجه وضعف عملکرد ها ونارسایی های تنفسی وچروک شدن پوست و ریزش مو را به دنبال دارد.

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک + 9 =