کد خبر : 7561
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۹:۱۶

هنوز هم باید مثل «کره شمالی» مقابل آمریکا عمل کنیم؟

هنوز هم باید مثل «کره شمالی» مقابل آمریکا عمل کنیم؟

مدیر مسئول روزنامه کیهان ۲۴ مردادماه سال گذشته در یادداشتی تحت عنوان «میل این ناقه‌کوی لیلی نیست!» به خسارات ناشی از اجرای برجام اشاره کرد و ضمن مورد ستایش قرارداد کره شمالی به دلیل مقاومت و ایستادگی در مقابل آمریکا؛ اقدامات این کشور را در پیشبرد فعالیت های هسته ای اش، « نمونه ای موفق

مدیر مسئول روزنامه کیهان ۲۴ مردادماه سال گذشته در یادداشتی تحت عنوان «میل این ناقه‌کوی لیلی نیست!» به خسارات ناشی از اجرای برجام اشاره کرد و ضمن مورد ستایش قرارداد کره شمالی به دلیل مقاومت و ایستادگی در مقابل آمریکا؛ اقدامات این کشور را در پیشبرد فعالیت های هسته ای اش، « نمونه ای موفق از مقابله مقتدرانه با نقض پیمان آمریکایی ها» خوانده است.

«حسین شریعتمداری» در یادداشت خود در روزنامه کیهان نوشته است: «کره شمالی که به هیچ وجه قابل مقایسه با ایران مقتدر و مردم‌سالار نیست نمونه دیگری از این دست است که صرفنظر از بسیاری تفاوت‌های فاحش که با ایران اسلامی دارد، در مقابل آمریکا ایستاده و نتیجه ایستادگی را نیز چشیده است.»

او به برخی توافقات کره شمالی و آمریکا اشاره کرده است و پاسخ این کشور به بدعهدی آمریکا را پاسخی درخور دانسته و عنوان کرده است: « الف: کره شمالی در ۲۷ ژوئن ۲۰۰۸ با آمریکا بر سر کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود به توافق رسید و به نشانه پایبندی به این توافق برج خنک‌کننده اتمی خود را منفجر کرد، ولی بعد از آن که با نقض پیمان آمریکا روبرو شد، بی‌توجه به تهدیدهای آمریکا، فعالیت‌ هسته‌ای خود را از سر گرفت و آمریکا نتوانست هیچ غلطی بکند. »

مدیر مسئول روزنامه کیهان به نمونه‌ای موفق از مقابله مقتدرانه با نقض پیمان آمریکا. از سوی کره شمالی اشاره کرده و یادآور شده است: «ب: ترامپ با تهدید کره‌شمالی از این کشور خواست تا آزمایش موشک‌های بالستیک خود را متوقف کند ولی کره‌شمالی بی‌اعتنا به تهدید آمریکا نه فقط به آزمایش موشک‌های بالستیک خود تا تولید موشک‌های بالستیک قاره‌پیما ادامه داد، بلکه موشک‌هایی با کلاهک هسته‌ای را نیز آزمایش کرد و خطاب به آمریکا اعلام کرد اگر دست به حمله بزند، با حمله اتمی متقابل روبرو خواهد شد و ترامپ ناچارا دعوت به مذاکره کرد.»
او اقدامات کره شمالی پس از دعوت به مذاکره از سوی ترامپ را نمونه موفقی از مقاومت به جای سازش خوانده و افزوده که «ج: اما کره‌شمالی به درخواست آمریکا برای مذاکره نیز پاسخ مثبت نداد و برنامه‌های هسته‌ای و موشکی خود را غیرقابل مذاکره اعلام کرد. با جرأت می‌توان گفت که کره‌شمالی در این زمینه از مذاکرات بی‌نتیجه و فاجعه‌آمیز ایران با آمریکا الگو گرفته و از این روی حاضر نشده است خود را مانند ما به چنبره فریب آمریکا گرفتار کند. یعنی عبرت گرفتن از راه خطا و خسارت‌باری که دولت محترم یازدهم پیموده و علی‌رغم فاجعه‌ای که با آن روبرو شده‌ایم هنوز حاضر به تغییر مسیر خسارت‌آفرین خود نیست.»

برخلاف آنچه «حاج حسین شریعتمداری» درباره مقاومت، مقابله، پاسخ درخورشان و درس گرفتن کره شمالی از بدعهدی آمریکا گفته پس از گذشت مدتی از درخواست آمریکایی ها برای مذاکره با «کیم جونگ اون» بالاخره امروز ۲۲ خرداد ماه، رییس‌جمهور آمریکا و رهبر کره‌شمالی پس از هفته ها انتظار در هتل کاپلای سنگاپور با یکدیگر دیدار کرده‌ و به گفته خودشان یک نشست تاریخی را برگزار کردند.

رییس‌جمهوری آمریکا بعد از دیدارش با رهبر کره‌شمالی به خبرنگاران گفت که به زودی سندی را با کیم جونگ اون امضا خواهد کرد. سندی که میان طرفین به امضا رسیده است. ترامپ پس از انجام این دیدار اظهار کرده که گفت‌وگوهایش با رهبر کره‌شمالی بهتر از آنچه می‌شد تصور کرد، پیش رفته است.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، در سندی که ترامپ و اون امضا کردند، آمریکا به ارائه «تضمین‌های امنیتی» به کره شمالی و همچنین برقراری »یک رابطه جدید» بین دو کشور متعهد شده است. سران آمریکا و کره شمالی همچنین در این سند تعهدشان را درباره خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره اعلام کردند.

آنچه در این روال و روند مشخص می شود، این است که کره شمالی به طور حتم و برخلاف یادداشت سال گذشته مدیر مسئول کیهان، نمی تواند الگوی مناسبی برای جمهوری اسلامی ایران در مقابل زیاده خواهی های آمریکا باشد؛ چراکه آنها پس از مدتی ایستادگی و مقاومت نتوانستند به رویه خود در قبال رویه آمریکا ادامه دهند و در نهایت با پذیرش خلع سلاح هسته ای، دست های شان را مقابل ترامپ و ایالات متحده بالا بردند.

باید اشاره کرد که مطابق با فتوای رهبر معظم انقلاب، جمهوری اسلامی ایران هیچگاه بدنبال سلاح هسته ای نبوده و نخواهد بود و در روند هسته ای صلح آمیز خود که مورد پذیرش آژانس بین المللی انرژی اتمی و نهادهای بین المللی نیز قرار گرفته است، هدفی جز تامین نیازهای ایران و مردمش نظیر برق هسته ای و محصولات دارویی و روندهای درمانی ندارد.

هرچند که آمریکایی ها تلاش هسته ای ایران را همواره و به دروغ محکوم به رفتن به سمت فعالیت های نظامی کرده است، اما تاکنون بنا به اذعان همه نهادهای بین المللی ایران قدمی در این راه برنداشته است. از طرفی آنها خواهان کاهش حضور و تاثیرگذاری ایران در منطقه هستند و می خواهند که علاوه بر این مساله قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران را از طریق جلوگیری از فعالیت های موشکی تضعیف کنند؛ که اگر هیچکدام از اینها هم نبود، آنها بازهم به دنبال بهانه ای دیگر بودند.

توصیه ای که به تحلیل گران و سیاسیون می توان کرد این است که در ارائه تحلیل ها و مطالب خود اولا دچار شتابزدگی نشوند، در ثانی قیاس جمهوری اسلامی ایران با کشوری دیگر را صرفا به نوعی انجام بدهند که کشور مقابل همطراز و هم سطح جمهوری اسلامی باشد و سوما هم در شرایطی که آمریکایی ها به دنبال تضعیف و تلاش علیه جمهوری اسلامی ایران هستند، در تحلیل ها و توصیه های شان تلاش کنند که صدای وحدت و همدلی در داخل شنیده شود؛ چراکه این مساله مهمترین موضوعی است که می توان با تمسک به آن در مقابل هر قدرتی از جمله آمریکایی ها ایستاد.

آقای شریعتمداری در پایان یادداشت سال گذشته خود عنوان کرده که «و دراین‌باره باز هم گفتنی‌هایی هست که به بعد موکول می‌کنیم.» از ایشان می خواهیم اگر گفتنی های شان شبیه آنچیزی است که در خصوص ایستادگی کره شمالی در مقابل آمریکا عنوان کرده اند، لطفا به سراغ نمونه خارجی نروند و تلاش کنند که از ۴۰ سال ایستادگی ملت و مردم ایران در مقابل آمریکا مثال بزنند.

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یازده + 14 =