کد خبر : 13237
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۶

هدف اصلی آمریکا به زانو درآوردن نظام پرقدرت ایران بود

هدف اصلی آمریکا به زانو درآوردن نظام پرقدرت ایران بود

رئیس جمهور در صحن علنی مجلس با اشاره به اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران گفت:  هدف اصلی آمریکا از تحریم های ظالمانه به زانو درآوردن نظام پرقدرت ایران بود. به گزارش آوای سهند به نقل از خانه ملت، حسن روحانی در نشست علنی امروز (سه شنبه ۴ دی ماه) مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت به

رئیس جمهور در صحن علنی مجلس با اشاره به اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران گفت:  هدف اصلی آمریکا از تحریم های ظالمانه به زانو درآوردن نظام پرقدرت ایران بود.

به گزارش آوای سهند به نقل از خانه ملت، حسن روحانی در نشست علنی امروز (سه شنبه ۴ دی ماه) مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین تبریک به مناسبت میلاد حضرت عیسی مسیح به مسیحیان جهان گفت: خداوند بزرگ را سپاسگزارم که این توفیق همانند سال های گذشته نصیب بنده و همکاران بنده در هیات دولت شد که در موعد قانونی لایحه بودجه سال ۹۸ را تقدیم مجلس محترم نمایم.

رئیس جمهوری کشورمان تصریح کرد: لایحه بودجه سال ۹۸ در شرایطی تقدیم مجلس محترم می شود که از اواخر سال گذشته کشور ما با شرایط فشار و تحریم ظالمانه آمریکا مواجه بود. دی ماه امسال به امید خدا، ماهی پربرکت برای مردم خواهد بود و همچنین ماه بهمن که چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است، پیش رو خواهیم داشت.

وی ادامه داد: در دی ماه سال گذشته کشور با مشکلاتی مواجه شد که این حوادث آمریکا را بر این داشت که می تواند توسط این حوادث عزم ملت ایران را نابود کند و قدمی مهم برای عقب نشینی ایران بردارد که این خیالی خام و واهی برای آنها بود.

روحانی با بیان اینکه هدف اصلی آمریکا از توطئه‌ها و فشارهای مستقیم بر ملت ایران و همچنین بر مردم منطقه و شرکت‌های تجاری و اقتصادی، به زانو درآوردن نظام پرقدرت جمهوری اسلامی ایران است، افزود: آمریکایی‌ها مانع بزرگ خود را در این منطقه حساس ایران سرافراز و قدرتمند می‌بینند و هرگاه که ما در پیشرفت‌های داخلی توانستیم حرکت بزرگی به وجود بیاوریم آنها سد راه شدند و پیش‌روی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتند.

آمریکایی‌ها از توانمندی جمهوری اسلامی ایران هراس دارند

وی با یادآوری اینکه آنها از توانمندی جمهوری اسلامی ایران هراس دارند، اضافه کرد: بی‌تردید آمریکا به هدف خود نخواهد رسید و ایران سرافرازتر، قدرتمندتر و همچنین مردم ایران با استقامت و هوشیاری بیشتر در برابر توطئه‌ها خواهند ایستاد. بی‌تردید تحریم‌ها و فشارها بر زندگی مردم ، رشد و توسعه کشور تأثیر خواهد گذاشت.

روحانی با یادآوری اینکه از سال ۹۲ و با شروع کار دولت تدبیر و امید دولت و مجلس و همچنین ملت و دولت با هم تصمیمی گرفتند که از تورم فزاینده جلوگیری و تورم متعادل و تک رقمی شود، گفت: همچنین اشتغال را به نقطه نسبتاً مطلوب برسانیم اما این اهداف که با همکاری هم به دست آوردیم برای دشمنان ما به ویژه آمریکا قابل تحمل نبود.

وی ادامه داد: در سال ۹۶ یعنی پایان دولت یازدهم به تورم تک رقمی دست یافتیم و همچنین به رشد ۳٫۷ در سال ۹۶ نائل آمدیم و افزون بر این ۷۹۰ هزار اشتغال خالص در کشور به وجود آوردیم. رشد سرمایه‌گذاری ما نیز از منفی ۱۷٫۴به مثبت ۳٫۴ رسید و این نشان می‌دهد که تمام شاخص‌های ما مثبت شده و ما به سمت اهداف خود با انتخاب مسیر درست حرکت می‌کردیم.

رئیس جمهور تأکید کرد: آمریکایی‌ها در این میان توطئه‌ و نقشه شوم خود را برای تحریم ملت ایران به اجرا درآوردند و در اوایل امسال یعنی سال ۹۷ با التهاباتی ابتدا در بازار ارز و سپس در بازار کالا و علی‌القاعده در سایر بازارها مواجه شدیم.

برخی به دنبال ناامید کردن مردم نسبت به آینده نظام و کشور بودند

وی ادامه داد: آنچه آمریکا در سال ۹۷ مد نظر داشت دو مسئله بود؛ نخست ناامیدی مردم نسبت به آینده نظام و کشور و دوم القاء ناکارآمدی نظام، که مردم تصور کنند دولت بر اوضاع کشور مسلط نیست و به تعبیر برخی از سایت‌ها و روزنامه‌هایی که متأسفانه گاهی تعبیراتی نادرست یا ناپسند داشتند و عنوان شد که دولت، کشور را رها کرده و کشور از کنترل خارج شده و حتی برخی در آن دوران از ابرتورم در اقتصاد سخن گفتند.

رئیس جمهور افزود: حتی برخی عنوان می‌کردند ایران به زودی ونزوئلا خواهد شد و تلاش کردند مردم را ناامید و دولت را ناکارآمد معرفی کنند البته ممکن است این افراد هدف سوء نداشته باشند اما دوستانی که در زمان سختی حرف دشمن را تکرار می‌کنند متأسفانه آثاری منفی برای نظام و کشور به دنبال خواهد داشت.

روحانی ادامه داد: کشوری که در مسیر توسعه حرکت می‌کرد و تورم را مهار و تک رقمی و همچنین اشتغال را به سمت نقطه مطلوب سوق و رشد سرمایه‌گذاری را نیز به سمت مثبت هدایت و در بسیاری از زمینه‌ها به خودکفایی رسیده بود و در شرایط سخت آب و هوایی توانستیم از مسئله بحران آب آشامیدنی عبور کنیم.

وی گفت:با همه مشکلات توانستیم ۹٫۶ هزار مگاوات در برق کشور افزوده کنیم و از ۷۰ هزار مگاوات به ۸۰ هزار مگاوات رسیدیم و در دولت دوازدهم نیز ۱۲ هزار مگاوات دیگر تا پایان دولت به مدار اضافه می‌شود.

رئیس جمهور تأکید کرد: این دولت مقتدر، این مجلس هوشمند، این قوه قضائیه همراه و این نیروهای مسلح جان بر کف در کنار هدایت‌ها و ارشادات مقام معظم رهبری مسیر توسعه و اقتدار را در بخش اقتصادی بین‌المللی و منطقه ای طی خواهند کرد.

هیچکس نمی تواند بگوید که تحریم بر اقتصاد کشور و زندگی مردم تاثیر منفی نمی گذارد/هیچ شخصی هم نمی تواند بگوید که آمریکا به اهداف خود در تحریم ها دست خواهد یافت

روحانی با تشریح شرایطی که در ماه های اولیه سال ۹۷ کشور را دچار التهابات کرد، افزود: در این شرایط تحریم ها توانست بر بازار ارز به صورت عملی و روانی تاثیر بگذارد، البته مردم ما شاید تمام ریزه کاری ها را ندانند و باید عنوان کرد که در ابتدای سال جاری در یک مقطع در شرایطی قرار گرفتیم که ذخیره اسکناس ارزی کشور تقریباً صفر بود و این التهابات در بازار ایجاد شد که دولت برای آرام کردن بازار ناچار شد تصمیماتی ولو سخت و شاید به عنوان اولویت سوم اتخاذ کرده و عملیاتی کند تا بتواند کشور را از التهابات نجات دهد.

رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه در یک مقطع با کشورهایی که مبادلات ارزی و بانکی داشتیم، دچار مشکل شدیم، تصریح کرد: هیچکس نمی تواند بگوید که تحریم بر اقتصاد کشور و زندگی مردم تاثیر منفی نمی گذارد، اما هیچ شخصی هم نمی تواند بگوید که آمریکا به اهداف خود در تحریم ها دست خواهد یافت، چرا که حتما این کشور به اهداف خود دست نیافته و شکست خواهد خورد.

وی ادامه داد: تحریم مشکلاتی برای زندگی مردم به وجود آورده که باید تلاش شود با همکاری یکدیگر این مشکلات را کاهش داد و مجلس، دولت و نظام جمهوری اسلامی قادر خواهند بود مشکلات را کاهش داده و جلوی التهابات را گرفته و شرایط کشور را مناسب کنند.

روحانی با بیان اینکه عامل دوم در ایجاد التهابات ابتدای سال جاری ساختارهای ناسالم اقتصادی در کشور بود، بیان کرد: از دهه های قبل و بعد از انقلاب، این ساختارهای نامناسب پیش روی کشور است و این ساختارها می تواند مشکلات بزرگی برای کشور ایجاد کند که در شرایط تحریم بروز و ظهورش بیشتر می شود.

تخمین درآمد نفتی کشور در بودجه سال ۹۸ که تقدیم مجلس می شود، ۱۴۲ هزار میلیارد تومان است

وی با اشاره به اینکه  اگر ساختار اقتصادی کشور ساختار سالمی بود می توانستیم سال گذشته و امسال ادعا کنیم که بودجه بدون نفت داشته باشیم، افزود: تخمین درآمد نفتی کشور در بودجه سال ۹۸ که تقدیم مجلس می شود، ۱۴۲ هزار میلیارد تومان است.

رئیس هیات دولت با طرح سوالی مبنی بر اینکه چه میزان به صندوق های بازنشستگی کمک می شود، ادامه داد: اگر صندوق های بازنشستگی کشور سالم بود، آیا این میزان به آنها کمک می شد؟

وی تاکید کرد: در حال حاضر به نیروهای مسلح دو حقوق پرداخت می شود، نخست حقوق شاغلان و دوم حقوق بازنشستگان که تمام حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح نیز در بودجه سالانه ذکر و درج می شود.

روحانی با بیان اینکه در بودجه سال ۹۸ از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بخش رفاهی بودجه ۸۱ هزار میلیارد تومان به بخش صندوق ها مربوط می شود، افزود: چه زمانی باید صندوق ها را در مسیر صحیح قرار دهیم؟ و تا چه زمانی بودجه صندوق ها باید از بودجه سالیانه تامین شود؟ این همه سرمایه گذاری برای صندوق ها چه بود؟

وی با بیان اینکه در یک مقطع صندوق های بازنشستگی به قدری پول و ذخیره داشتند که در زمان جنگ از صندوق ها کمک گرفته می شد، تصریح کرد: در مقطع کنونی صندوق ها درآمد لازم را برای پرداخت حقوق بازنشستگان ندارند.

رئیس کابینه دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه تامین اجتماعی امروز باید روی پای خود می ایستاد، گفت: تعداد زیادی بنگاه اقتصادی به نام شستا وجود دارد که باید پرسید درآمد آن چه میزان است؟ البته باید گفت بنگاه های شستا بیشتر زیان ده هستند.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی کشور تقویت نشده است، افزود: اگر بخش خصوصی کشور فعال بود و بازار اقتصادی روی دوش آن قرار داشت، امروز تاثیر تحریم ها روی کشور به مراتب کمتر از میزان کنونی بود و اگر بار بودجه روی نفت قرار نداشت، حتما تاثیر تحریم ها کمتر می شد.

روحانی ادامه داد: ناسالم بودن اقتصاد، ساختار اقتصادی و ساختار بودجه، شرایط کنونی را برای کشور رقم زده است.

وی با اشاره به اینکه موسسات غیرمجاز مشکلات زیادی برای کشور ایجاد کرده و مردم، خانواده ها، سپرده گذاران و دولت را با مشکل مواجه کرد، تاکید کرد: امروز از هر زمان دیگری تلاش برای اصلاح بانک ها بیشتر شده است و در جلسات شورای عالی هماهنگی قوای سه گانه که به دستور رهبر معظم انقلاب تشکیل شد، یکی از مباحث مورد بررسی که بیشترین وقت آن را گرفته موضوع بانکی است.

تا زمانی که نظام بانکی کشور سالم نشود، اقتصاد سالم نمی شود

روحانی با بیان اینکه تا زمانی که نظام بانکی کشور سالم نشود، اقتصاد سالم نمی شود، افزود: ما در بحث مالیات با مشکلاتی مواجهیم و اگر معافیت های مالیاتی توسط رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام شود، مشخص می شود که کدام بنگاه ها از پرداخت مالیات معاف هستند و مردم باید به صورت شفاف این موارد را بدانند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه سوداگران و دلالان بیشترین سود را دریافت کرده و کمترین مالیات را پرداخت می کنند، ادامه داد: در شرایط کنونی نباید میزان مالیات دریافتی از بنگاه های تولیدی را افزایش داد، بلکه باید پایه های مالیاتی را گسترش داد که این پایه باید شامل حال همه شود و هر کس درآمد بیشتری دارد، مالیات بیشتری پرداخت کند.

وی  بیان کرد: ۱۵۳ هزار میلیارد تومان از بودجه سال آینده توسط بخش مالیاتی و عوارض گمرکی تامین می شود.

نظام بودجه ریزی کشور باید اصلاح شود

روحانی در ادامه با بیان اینکه شرایط های ساختاری اقتصاد ما از جمله بودجه ریزی یکی از مشکلات بود، اظهار داشت: در بودجه خیلی حرکت های مخفی داریم که اینها باید آشکار شود و بودجه شفاف باشد و هیچ راهی برای نجات از فساد و رانت جز شفافیت وجود ندارد و بزرگ ترین اقدامی که دولت دوازدهم باید انجام دهد و احتمالا شما هم با آن موافق باشید دولت الکترونیک است لذا تا دولت الکترونیک تکمیل نشود و همه داده های اطلاعاتی در یک جا جمع نشود و مردم از شرایط کشور به صورت کامل مطلع نباشند باز هم دچار فساد و رانت می شویم.

مردم بعد از انتشار بودجه درباره آن صحبت کرده و نقد کنند

وی در ادامه نقد مفصل مردم نسبت به بودجه سال گذشته را نقطه مثبتی برای بودجه دانست و افزود: از این رو خواهشمندم امسال هم مردم بعد از انتشار بودجه درباره آن صحبت کرده و نقد کنند. قدرتی در کشور ما است که آن باید کشور ما را از بعضی از مشکلات برهاند و آن قدرت مردم و افکار عمومی بوده و دولت و مجلس به تنهایی نمی توانند آن را حل کنند.

تمام بخش‌های دانشگاهی و پژوهشگاهی دستگاه‌ها باید در آموزش عالی ادغام شده و یا منحل شوند

روحانی در ادامه با تأکید بر اینکه داده های ما باید به اطلاع مردم برسد، عنوان کرد: چرا برخی وزارتخانه های ما چند دانشگاه، دانشکده، پژوهشگاه و پژوهشکده دارند در حالی که باید صرفا یک آموزش عالی داشته باشیم و تمام بخش های دیگر باید یا منحل شده و یا در وزارت علوم ادغام شوند.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: جای تأسف دارد که فردی با مدرک لیسانس زیر مدرک دکتری را امضا می کند و به معنای آن است که آموزش عالی در مسیر درست قرار نگرفته و هر دستگاهی و هر فردی برای خود دانشگاه و استاد و دانشجو دارد و مدرک صادر می کند. امسال در تبصره ۲۱ بودجه به این موضوع اشاره کردیم و خواهشمندم تا نمایندگان یاری کنند تا این قدم مهم را برداریم.

هنگام صحبت از گران فروشی نام دولت را نیز در این لیست قرار دهید

وی ادامه داد: خدمات دولت به مردم گران است و اگر می خواهید از گران فروشی صحبت کنید نام دولت را نیز در این لیست بگذارید. ما برای هر دانش آموزی به طور متوسط در سال آینده ۴ میلیون تومان از خزانه مردم و بیت المال هزینه می کنیم که البته برای شهرهای مختلف و مقاطع مختلف تفاوت دارد.

رئیس جمهور همچنین تصریح کرد: در حال حاضر اگر دولت بخواهد این خدمت را از مردم بخرد حداکثر یک میلیون تومان می شود. از این رو دولت ۴ برابر از پول بیت المال برای یک دانش آموز هزینه می کند در حالی که می تواند آن را ارزان کند البته این اقدام یک ساله صورت نمی گیرد. این پیشنهاد را در بودجه امسال داده ایم که سال آینده حداقل ۱۰ درصد به صورت خرید خدمت باشد و این می تواند بعدا با تصویب نمایندگان ادامه پیدا کند.

اصلاح ساختارهای داخلی باعث کاهش تأثیر تحریم می‌شود

وی در ادامه با بیان اینکه تحریم به این دلیل روی ما تأثیر می گذارد که ساختارها اصلاح نشده است، ابراز داشت: اگر ساختارهای اقتصادی را اصلاح کنیم، تحریم های ظالمانه خارجی تأثیر نمی گذارد. آمریکایی ها از دی ماه سال گذشته تبلیغ علیه نظام را آغاز کردند اما ما چقدر توانستیم دربرابر آنها و این جنگ روانی بایستیم. در ابتدا دستگاه های تبلیغاتی ما بسیار ناتوان بودند اما بعدها بهتر شد. بخش روانی تأثیر بسیار مهمی داشت و انتظارات مردم را شکل داد.

روحانی در ادامه با طرح این سوال که چرا در ماه های گذشته التهابی در حوزه تحریم داشتیم، عنوان کرد: روابط خارجی ما باید مستحکم تر شود. در حال حاضر که آمریکا ما را تحریم کرده برخی از کشورهای دنیا حامی آمریکا هستند و این کشور که تا کنون بارها برای ایران مصیبت ایجاد کرده و در دیپلماسی جهانی و افکار عمومی توانسته بود بسیاری از کشورها را همراه خود کند، برای نخستین بار در ۴۰ سال گذشته آمریکا علیه ایران توطئه می کند اما منزوی بوده و کشوری با او نیست.

در توافق هسته‌ای هیچ نهاد بین‌المللی حامی آمریکا نیست

رئیس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: در ماجرای توافق هسته ای نه سازمان های بین المللی با آمریکا هستند و نه کشورهای بزرگ همچون چین، روسیه و بسیاری از کشورهای اروپایی.

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفت − پنج =