کد خبر : 18018
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۹:۲۲

مباهله، عیدی که گرفتار بدعت استقبال از محرم شده

مباهله، عیدی که گرفتار بدعت استقبال از محرم شده

در روزگاری که احیای روز مباهله و توجه به پیامدهای جهانی آن ضرورت اساسی جامعه اسلامی بوده، متاسفانه عده ای با بدعت استقبال زودرس از ایام عزاداری محرم و سیاه پوش کردن جو عمومی جامعه، این عید بزرگ را به فراموشی می سپارند.

امروز ۲۴ ذی الحجه الحرام، روز مباهله پیامبر  اسلام(ص) می باشد. روزی که بر حق بودن اهل‌بیت(ع) را با سند قرآنی اثبات می کند اما برخلاف عید بزرگ غدیر خم، تحت الشعاع استقبال از ماه محرم قرار گرفته و بدست فراموشی سپرده می شود.

عید غدیر و مباهله سندی برای حقانیت تشیع و ولایت اهل بیت(ع) بوده لذا برخی علما معتقدند پس می توان گفت توجه به ایام غدیریه و جشن مباهله، از تاسوعا و عاشورا هم می تواند مهم باشد.

در روزگاری که مکتب تشیع با هجمه های گوناگون از سوی وهابیت و فرقه شیعه لندنی مواجه است، احیای روز مباهله و توجه به پیامدهای جهانی آن ضرورت اساسی جامعه اسلامی بوده، اما متاسفانه عده ای با بدعت استقبال زودرس از ایام عزاداری محرم و سیاه پوش کردن جو عمومی جامعه، این عید بزرگ را به فراموشی می سپارند.

شرح ماجرای مباهله

مباهله پيامبر با مسيحيان نجران، در روز بيست وچهارم ذی الحجّه سال دهم هجري اتفاق افتاد. پيامبر مکرم اسلام(ص) طی نامه ای ساکنان مسيحی نجران را به آيين اسلام دعوت کرد. مردم نجران که حاضر به پذيرفتن اسلام نبودند نمايندگان خود را به مدينه فرستادند و پيامبر آنان را به امر خدا به مباهله دعوت کرد. وقتی هيئت نمايندگان نجران، وارستگي پيامبر را مشاهده کردند، از مباهله خودداری کردند. ايشان خواستند تا پيامبر اجازه دهد تحت حکومت اسلامی در آيين خود باقي بمانند.

شرح حال این ماجرا در آیه ۶۱ سوره آل عمران چنین آمده:

فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ

“پس هر که در این(باره) پس از دانشی که تو را (حاصل) آمده با تو محاجه کند بگو بیایید پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان و ما خویشان نزدیک و شما خویشان نزدیک خود را فرا خوانیم سپس مباهله کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.”

طبق توافق قبلی، پيامبر و نمايندگان نجران براي مباهله به محل قرار رفتند. ناگاه نمايندگان نجران ديدند که پيامبر فرزندش حسين عليه السلام را در آغوش دارد، دست حسن عليه السلام را در دست گرفته و علی و زهرا عليهماالسلام همراه اويند و به آنها سفارش مي کند هرگاه من دعا کردم شما آمين بگوييد. مسيحيان، هنگامي که اين صحنه را مشاهد کردند، سخت به وحشت افتادند و از اين که پيامبر، عزيزترين و نزديک ترين کسانِ خود را به ميدان مباهله آورده بود، دريافتند که او نسبت به ادعای خود ايمان راسخ دارد؛ زيرا در غير اين صورت، عزيزان خود را در معرض خطر آسمانی و الهی قرار نمی داد. بنابراين از اقدام به مباهله خودداری کردند و حاضر به مصالحه شدند.

نظر به اهمیت موضوع مباهله و افرادی که پیامبر با خود به محل مباهله برده بودند؛ لذا این روز را می توان یکی از اعیاد امت اسلامی به حساب آورد.

سواستفاده دشمنان از جهل عوام و بی تفاوتی برخی علما

اما متاسفانه دشمنان تشیع با پوشش شیعی به جنگ مناسبت های اسلامی آمده و با استفاده از جهل عوام شیعیان و بی تفاوتی و غفلت علما،  بالاترین بهره برداری را می کنند. به طوری که به جای اینکه در روز مباهله در مساجد و حسینیه ها جشن برپا باشد با پرده های سیاه مواجه می شویم.

اینگونه برخوردها و وارد کردن عزاداری های بی مورد در مناسبت های مهم اسلامی نه تنها از نظر فقهی دارای اشکالات است، بلکه باعث می شود که عزاداری برای سیدالشهداء (ع) لوث شود و متأسفانه چون اینگونه مسائل هم، با پوشش شیعی انجام می شود صدای کسی هم بلند نمی شود.

چقدر غم انگیز است که مراسمی مثل استقبال از محرم که قبلاً در جامعه شیعی سابقه نداشت، امروز توسط کسانی برپا می شود که خود را عقلای جامعه و پیاده کنندگان توصیه های رهبری به هیئات می دانند، در حالی که رهبر انقلاب همواره در دیدار با مداحان تاکید کردند که مراسم مولودی به را عزاداری تبدیل نکرده و به ایام شادی اهل بیت(ع) نیز توجه کنند.

حتی دشمنان هم خوفی از عزاداری ایام دهه آخر ذی الحجه ندارند

یقینا عزاداری برای اهل بیت(ع) و سیاه پوشی برای خاندان طهارت در آموزه های دینی سفارش شده اما این امر قبل از ماه محرم و در مناسبت های شاد شیعه در اواخر ماه ذی الحجه مذموم است و حتی دشمنان شیعه از اینکه ما در این ایام سیاه پوشی داشته باشیم نه تنها ناراحت نیستند بلکه تشویق هم می کنند تا شیعیان در این ایام به شادی نپردازند.

توجه به سیدالشهدا هیچ ربطی به استقبال از محرم ندارد و شیعه در عین اینکه در ماه محرم بخاطر مصیبت بزرگی که بر اسلام وارد شده برای سیدالشهدا عزاداری می کند ماه محرم را نیز ماه منحوسی می داند و مراسمی مثل استقبال از محرم را بدعت و لوث کردن عزاداری سیدالشهدا می داند.

امتیازدهی post

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 3 =