کد خبر : 8522
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۷ - ۷:۵۵

طرح مجدد پرونده ثبت جهانی ارسباران، دو سال دیگر

طرح مجدد پرونده ثبت جهانی ارسباران، دو سال دیگر

 اعضای کمیته میراث جهانی یونسکو با اتفاق نظر رای بر “دیفر” شدن پرونده ثبت جهانی منطقه حفاظت شده ارسباران دادند.     به گزارش آوای سهند به نقل ازایسنا، پرونده ثبت جهانی منطقه حفاظت شده ارسباران به عنوان یک اثر طبیعی در چهل‌ودومین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در منامه بحرین مورد بررسی قرار گرفت

 اعضای کمیته میراث جهانی یونسکو با اتفاق نظر رای بر “دیفر” شدن پرونده ثبت جهانی منطقه حفاظت شده ارسباران دادند.

 

 

به گزارش آوای سهند به نقل ازایسنا، پرونده ثبت جهانی منطقه حفاظت شده ارسباران به عنوان یک اثر طبیعی در چهل‌ودومین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در منامه بحرین مورد بررسی قرار گرفت و اعضاء به ایراد نظرات خود در این باره پرداختند.

اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) که نقش مشاور یونسکو را در مورد پرونده‌های ثبت جهانی محوطه‌های طبیعی بر عهده دارد، در گزارش خود اعلام کرد که بررسی‌های دقیقی از محوطه‌ “منطقه حفاظت شده ارسباران” انجام داده است و با توجه به این که این محوطه ویژگی‌های لازم برای ثبت بر اساس معیار شماره ۱۰ را دارا نیست پیشنهاد این نهاد “عدم ثبت جهانی” این محوطه است. (IUCN) همچنین اعلام کرد بازبینی بیشتری درباره این پرونده مورد نیاز است تا بتوان به ارزش‌های واقعی آن پی برد و از ایران خواست اطلاعات جامع‌تری در این باره ارائه دهد.

در ادامه کشورهای کویت، مجارستان، زیمباوه، استرالیا، اسپانیا، اوگاندا، تانزانیا، چین، اندونزی، گواتمالا، آنگولا، سنت کیتس، بوسنی و هرزگوین و تونس پیشنهاد به “دیفر” شدن پرونده ارسباران دادند؛ یعنی این پرونده پس از اصلاحات  قابل طرح مجدد در اجلاس دو سال بعد باشد.

عبدالرسول وطن‌دوست – کارشناس پرونده‌های ثبت جهانی ایران – نیز در صحبت‌هایی به ارزش جهانی بالای محوطه ارسباران، تنوع زیستی و همچنین حیوانات در معرض خطر انقراض در این محوطه اشاره کرد و گفت از نظر ما این محوطه به طور کامل دارای ویژگی‌های ثبت جهانی به عنوان یک اثر طبیعی بر اساس معیار شماره ۱۰ است.

احمد جلالی – نماینده ایران در کمیته میراث جهانی یونسکو – نیز در انتها و پس از تایید “دیفر” شدن پرونده ارسباران گفت با وجود این که در این زمینه با اعضاء تفاوت نظر داریم اما از آنها تشکر می‌کنیم و تلاش خود را برای ثبت جهانی این محوطه ادامه خواهیم داد.

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفده − 6 =