کد خبر : 35729
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۹

با کاهش حجم تجارت ایران با جمهوری آذربایجان مواجهیم

با کاهش حجم تجارت ایران با جمهوری آذربایجان مواجهیم

نایب رئیس اتاق بازرگانی اردبیل گفت: در حال حاضر با کاهش حجم تجارت ایران با جمهوری آذربایجان روبه‌رو هستیم که نسبت به سال گذشته ۷ درصد کاهش پیدا کرده است.

بهروز پورسلیمان در گفت‌وگو با خبرنگاران در اردبیل اظهار داشت: حجم قابل توجهی از کالاهای وارداتی مربوط به مرزهای شمال غربی کشور است و با توجه به اینکه صادرات و واردات تابع قوانین و اصول مشخصی نیست بنابراین فعالان اقتصادی از شرایط موجود رنج می‌برند که باید در این زمینه اقدامات مناسب انجام یابد تا بتوانیم با مدیریت توانمند و تخصصی‌محور در حوزه صادرات و واردات مشکلات و مسائل را برطرف کنیم.

وی بیان کرد: باید در راستای توسعه صادرات و واردات و مسائل مدیریتی اقدامات مناسبی انجام یابد تا بتوانیم سیاست‌های کلان واردات و صادرات را مشخص و بتوانیم امکان بازگشت ارز حاصل از صادرات را فراهم کرده و از تبعات ناخوشایند افزایش حجم کالای قاچاق جلوگیری کنیم که این موضوع در حال حاضر به نوبه خود حائز اهمیت و اساسی است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی استان اردبیل تصریح کرد: تشخیص سیاست‌های کلان واردات و صادرات جزو اولویت‌های اساسی و مهم است که در این زمینه با توجه به این که صادرکنندگان با مشکل تعهدات ارزی مواجه هستند بتوانیم شرایط تسهیلی را برای بازگشت ارز حاصل از صادرات فراهم کرده و از تبعات ناخوشایند افزایش حجم کالای قاچاق جلوگیری کنیم.

پورسلیمان ادامه داد: نیازمند مشخص‌سازی سیاست‌های کلان واردات و صادرات هستیم ولی با توجه به این که صادرکنندگان با مشکل تعهدات ارزی مواجه هستند و با توجه به این که واردکنندگان با توجه به ضوابط مشخص و مجوزهایی داده شده و بعد از طی مراحل مشخص اقدام به واردات می‌کنند هیچ ارگان و سازمانی بدون داشتن مجوز اقدام به واردات نمی‌کنند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی اردبیل تصریح کرد: در حال حاضر با کاهش حجم تجارت ایران با جمهوری آذربایجان روبه‌رو هستیم که نسبت به سال گذشته ۷ درصد کاهش پیدا کرده که در این زمینه درصدد ادامه روابط تجاری با آذربایجان هستیم چرا که این موارد خللی را در روابط بین دو کشور نتوانسته داشته باشد.

پورسلیمان گفت: افزایش بی‌رویه نرخ ارز اثرات مخربی دارد و از طرفی افزایش قیمت دلار سبب افزایش قیمت مواد اولیه و بالا رفتن قیمت نهایی کالا شده که این موضوع به نفع صادرات نبوده و پیش‌بینی می‌شود بخشی از بازار از دست برود و اگر منفعت تولید و صادرات را در نظر بگیریم باید نسبت به تثبیت نرخ ارز بپردازیم.

انتهای پیام/

امتیازدهی post

برچسب ها : ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × 4 =