کد خبر : 33629
تاریخ انتشار : پنج شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۴

حساب‌های صنایع معدنی طبق قانون به آذربایجان‌شرقی برمی‌گردد

حساب‌های صنایع معدنی طبق قانون به آذربایجان‌شرقی برمی‌گردد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره به مطالبه مردم برای فعال شدن معادن آذربایجان‌شرقی گفت: طبق قانون پیگیری می‌کنیم حساب‌های صنایع مرتبط با معدن و حتی معادنی که حساب.های آنها در خارج از استان است به محل فعالیت اصلی یعنی آذربایجان‌شرقی انتقال یابد.

به گزارش نگاه آذربایجان، صابر پرنیان ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران به مناسبت هفته دولت انجام شد، اظهار کرد: سفر ریاست جمهوری به استان در حوزه مس چند دستاورد مهم و کم نظیر داشت، یکی از دستاوردهای این سفر دستور صدور تشکیل شرکت مس آذربایجان بود که این دستور باعث شده تمام تراکنش‌های مالی مس سونگون به استان برگردد که در این زمینه عواید مالیاتی و ارزش افزوده که رقم قابل توجهی است در استان فعال می‌شود.

وی ادامه داد: سال‌هاست که نتوانسته‌ایم تولید مس کنسانتره ۲۵ درصد را افزایش دهیم که این موضوع نیز جزو دستورات ریاست جمهوری است، بنابراین در بازه زمانی کوتاه‌مدت ۳۰۰ هزار تن به یک میلیون تن افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی گفت: تولید کاتد ۲۰۰ هزار تنی جزو برنامه‌های ماست که این موضوع ارزش افزوده فوق‌العاده بالایی ایجاد می‌کند که در این زمینه قول داده‌اند تا پایان امسال اولین کاتد مس تولید شود.

پرنیان با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی با ۸٫۸ میلیارد تن ذخایر معدنی در رتبه اول کشور قرار دارد، متذکر شد: از لحاظ اشتغال‌زایی در بخش معدن رتبه دوم و از نظر تعداد پروانه‌های بهره‌برداری رتبه سوم را داریم.

وی با اشاره به اینکه شرکت ملی مس ایران یک دفتر اکتشاف در شهرستان اهر ایجاد کرده است، تصریح کرد: از این طریق می‌توانیم ظرفیت‌های کم‌نظیر مس استان را شناسایی کنیم و به دنبال سرمایه‌گذاری جدید باشیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی ادامه داد: آذربایجان‌شرقی تنها استانی است که ماده معدنی نفلین سینیت در محدوده‌ای از شهرستان‌های سراب و کلیبر دارد.

پیگیری راه‌اندازی فاز نخست پروژه تولید پودر آلومینیوم

وی ادامه داد: بیش از ۲۰ سال بود که کارهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی پروژه نفلین سینیت انجام شده و این کار به مرحله قابل قبول نرسیده است در این زمینه با توجه به اقدامات انجام شده و استقرار قرارگاه خاتم الانبیا پیگیر هستیم تا پایان سال فاز نخست این پروژه با تولید پودر آلومینیوم راه‌اندازی شود، در صورت آغاز فعالیت این پروژه بزرگ علاوه‌بر شهرستان سراب، استان نیز متحول خواهد شد.

وی با بیان اینکه به سراغ تک تک معادن تعطیل و مشکل‌دار استان می‌رویم، یادآور شد: افرادی که سال‌ها با ثبت معادن نفعی برای اقتصاد استان نداشته‌اند، باید این افراد خلع‌ید شوند در این زمینه رایزنی‌هایی در حال انجام است که با این اقدامات بخش معدن در استان متحول شود.

حساب‌های صنایع معدنی طبق قانون به استان برمی‌گردد

پرنیان با اشاره به مطالبه مردم برای فعال شدن معادن آذربایجان‌شرقی بیان داشت: طبق قانون پیگیری می‌کنیم، حساب‌های صنایع مرتبط با معدن و حتی معادنی که حساب‌های آنها در خارج از استان است به محل فعالیت اصلی یعنی آذربایجان‌شرقی انتقال یابد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی استان گفت: صنعت استان متکی به بخش خصوصی است برای همین هر روز شاهد رشد و توسعه در این حوزه هستیم.

رتبه دوم آذربایجان‌شرقی از لحاظ توسعه کارخانه‌ها

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی ادامه داد: با راه‌اندازی ۲۲۳ کارخانه جدید صنعتی و سه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای سه هزار و ۸۱۱ نفر اشتغال ایجاد شده این در حالی است که به دلیل مشکلاتی که بسیاری از واحدهای صنعتی در منطقه کجوار دارند به این واحدها پروانه کسب داده شده یعنی این صنایع در آمار لحاظ نشده‌اند و واحدهای تولیدی استان بیش از این آمار است.

پرنیان با اشاره به اینکه آذربایجان‌شرقی از لحاظ تعداد کارخانه‌های دارای بهره‌برداری رتبه چهارم کشور را دارد، اضافه کرد: ۲۲۹ کارخانه با سرمایه‌گذاری چهار هزار و ۵۴۸ هزار میلیارد تومان ظرفیت تولید محصولاتش را افزایش داده‌اند که در این زمینه نیز برای سه هزار و ۲۹۵ نفر اشتغال‌زایی شده است.

وی اذعان داشت: از لحاظ تعداد پروانه بهره‌برداری کارخانه‌ها در یک سال گذشته رتبه سوم و در توسعه کارخانه‌ها رتبه دوم را داریم که این موضوع نشاندهنده علاقه‌مندی واحدهای صنعتی به تولید است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اینکه از تمام هلدینگ‌های بزرگ و کسب و کارهای کوچک حمایت می‌کنیم، ابراز کرد: آذربایجان‌شرقی در زمینه بهبود فضای کسب و کار جزو سه استان اول کشور است.

پرنیان با بیان اینکه ۲۶ مگاپروژه با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان در حال اجراست، افزود: با توجه به وجود قطعه‌سازان و مجموعه‌های صنعتی قدرتمند در استان در صنعت خودروسازی کارهای خوبی آغاز شده است.

وی ادامه داد: تبریز موقعیت استثنایی ویژه‌ای دارد که با وجود ظرفیت‌های زیاد و روحیه بالای تجارت در مردم این شهر می‌تواند به پایتخت صادراتی کشور تبدیل شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در هفته دولت ۹ طرح از طرح‌هایی که افتتاح شده به شکل نمادین به بهره‌برداری می‌رسد، خاطرنشان کرد: اگر با مانع‌زدایی، حمایت و اعطای تسهیلات فضای کسب و کار را توسعه دهیم آذربایجان‌شرقی یک استان مستعد برای تولید و گسترش واحدهای صنعتی است.

شناسایی ۱۰۰ واحد صنعتی به عنوان شرکت دانش‌بنیان

پرنیان افزود: در پنج ماه گذشته با شناسایی نزدیک به ۱۰۰ واحد صنعتی در استان مراحل مورد نیاز برای تبدیل این واحدها به شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، تامین مالی و سرمایه در گردش باید واحدهای صنعتی تقویت شوند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی متذکر شد: در سفر پربرکت رئیس جمهور ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای حوزه صنعت اختصاص یافته که مقدمات این کار انجام شده و پیگیر تخصیص این اعتبار در حوزه صنعت استان هستیم.

پرنیان تاکید کرد: رفع موانع تولید و بسترسازی برای ورود سرمایه‌گذاران جدید و اتصال واحدهای کوچک و متوسط به صنایع بزرگ برای تامین زنجیره تولید در دستور کار استان است.

وی ادامه داد: ۱۱ میز تجاری در استان وجود دارد که به دنبال تقویت فعالیت این میزها هستیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره به اهمیت تلاش همه‌جانبه برای خدمت صادقانه به مردم یادآور شد: اقدامات خوبی در حوزه‌های صنعت، معدن و تجارت خارجی در استان شروع شده و برنامه‌ریزی‌های مناسبی نیز در این زمینه انجام شده است امیدواریم تا پایان سال خبرهای خوشی به مردم ارائه شود.

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

20 + 19 =