کد خبر : 16608
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۱

۸۰ درصد مشاغل نیازی به دانشگاه رفتن ندارند

۸۰ درصد مشاغل نیازی به دانشگاه رفتن ندارند

مدیرکل آموزش فنی حرفه ‌ای آذربایجان شرقی گفت: اکثر افراد با داشتن مدرک دیپلم هم می ‌توانند از پس بسیاری از مشاغل بربیایند چرا که آموزش ‌های فنی و حرفه ای و مهارتی بهترین و سریع‌ ترین راه رسیدن به شغل است. به گزارش سهند، “یعقوب نماینده” ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه

مدیرکل آموزش فنی حرفه ‌ای آذربایجان شرقی گفت: اکثر افراد با داشتن مدرک دیپلم هم می ‌توانند از پس بسیاری از مشاغل بربیایند چرا که آموزش ‌های فنی و حرفه ای و مهارتی بهترین و سریع‌ ترین راه رسیدن به شغل است.

به گزارش سهند، “یعقوب نماینده” ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه به مناسبت آغاز هفته ملی مهارت به گستردگی دامنه آموزش های فنی حرفه ای اشاره کرد و گفت: امروزه بخشی از توسعه جامعه مدیون رسانه ها است و ضعف های اخلاقی موجود در جامعه مربوط به نظام است. آموزش ‌های سازمان فنی حرفه‌ ای شامل آموزش ‌های رسمی در حوزه‌ های مختلفی همچون دانشگاه و آموزش و پرورش و آموزش ‌های غیررسمی مانند آموزش‌ های کوتاه مدت مبتنی بر شغل است.

وی با بیان اینکه این نهاد متولی آموزش ‌های غیر رسمی کوتاه مدت مبتنی بر شغل است، افزود: در جامعه امروزی که تغییر و تحولات با سرعت هرچه تمام در حال سپری شدن است، اگر به بحث کارآفرینی توجه نشود، محور توسعه به کندی پیش خواهد رفت. در حال حاضر مغزهای بزرگ در کنار دست های بزرگ باید به تحولات عمیق و کارساز منجر شود.

نماینده به برنامه‌ های آموزشی فنی و حرفه‌ ای دانش آموزان اشاره کرد و گفت: این آموزش‌ ها در قالب آموزش‌ های فنی و حرفه‌ ای و طرح ایران مهارت به دانش آموزان ارائه می ‌شود، طبق طرح ایران مهارت، تمامی دانش آموزان دوره اول دبیرستان باید با کسب گواهینامه و تسلط داشتن به یک مهارت وارد دوره دوم دبیرستان شوند، این طرح از سال گذشته در حال اجرا بوده و دانش آموزان به این منظور یک دوره ۶۰ ساعته را طی می‌ کنند.

وی طرح استاد و شاگردی قدیم را بهترین راه آموزش مهارت و اشتغال دانست و گفت: سازمان فنی و حرفه ای بعد از آموزش نیروها، نیازمند حمایت و بکارگیری آن ها در صنوف و کسبه است؛ امیدواریم اصناف و کسبه جهت ایجاد اشتغال ما را در این راه یاری کرده که البته مشوق هایی هم از جمله اعطای تسهیلات ارزان قیمت، بیمه نمودن کارآموز از طرف دولت در نظر گرفته شده و البته هیچ مسئولیتی از نظر تامین اجتماعی شامل اصناف و کسبه نمی شود. این طرح از سال گذشته در استان ما نیز شروع شده است

مدیرکل آموزش فنی حرفه ‌ای آذربایجان شرقی از فراهم نمودن مسیر آموزش های مجازی در سازمان فنی و حرفه ای و حرفه ای خبر داد و گفت: امروزه دنیا به سمت آموزش های مجازی و تکنولوژیک پیش می رود؛ در همین راستا ۵۰ محتوای آموزشی تعریف کرده ایم و بسترهای اینترنت نیز فراهم است.

نماینده اذعان کرد: در این طرح که اصناف با عمل به مسئولیت اجتماعی خود نیروی کار متخصص و ارزان تربیت می ‌کنند، بیمه حوادث این نیروها توسط اداره کل فنی و حرفه‌ ای انجام شده و این نیروهای کار مشمول قوانین کار و تامین تامین اجتماعی نمی ‌شوند.

وی شعار سال جاری سازمان را برنامه ریزی تعاملی و حکمرانی محلی اعلام کرد و گفت: برنامه ریزی های این اداره کل متناسب با هر شهر، روستا و محله خواهد بود. با توجه به استعدادهای محلی هر شهر و روستا و محله می توانیم آموزش های لازم در زمینه های متعدد را ارائه دهیم. در تمام شهرستان های آذربایجان شرقی به جز خداآفرین و چاراویماق، مراکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی وجود دارد.

وی با بیاین اینکه بیش از چهار هزار شغل در کشور وجود دارد، افزود: سازمان فنی و حرفه ای برای بیش از ۵۵۰ شغل مهارت آموزش می دهد. بیش از ۵۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای نیز در استان فعال هستند که در این مراکز بیش از ۵۵۰ حرفه آموزش داده می شود.

 مدیر کل فنی حرفه‌ ای آذربایجان شرقی اضافه کرد: خوشبختانه سال گذشته به ۱۲۰ درصد از تعهداتمان در این حوزه عمل کرده و بالغ بر سه هزار و ۲۰۰ نفر نیروی کار ارزان با اجرای این طرح تربیت شدند. با وجود ۱۲۰ هزار واحد صنفی کارفرمایی در استان، این آمار بسیار پایین بوده و لازم است تا از تمام ظرفیت استان در اجرای طرح های این مراکز استفاده شود.

نماینده تاکید کرد: ۸۰ درصد مشاغل نیازی به دانشگاه رفتن ندارند؛ اکثر افراد با داشتن مدرک دیپلم هم می ‌توانند از پس بسیاری از مشاغل بربیایند چرا که آموزش ‌های فنی و حرفه ای و مهارتی بهترین و سریع‌ ترین راه رسیدن به شغل است.

وی آموزش به معلاولان را نیز از جمله دیگر عملکردهای این سازمان برشمرد و افزود: با عقد تفاهم نامه با بهزیستی آموزش به معلولان را نیز شروع کرده ایم اما انتظار داریم آموزش معلولان از یک بخش حرفه ای و تخصصی و ترجیحا بخش خصوصی برعهده بگیرد.

وی شناسایی شغل های پررونق و پرطرفدار و آموزش علمی و پایه ای افراد را از ماموریت های سازمان برشمرد و گفت: برخی مشاغل از جمله فرش، کفش و پوشاک که در استان پایه خوبی دارند اما از پایه علمی و فناورانه برخوردار نیستند، سازمان به دنبال آموزش علمی و مهارتی در این حوزه است.

 نماینده تعداد مراکز فنی و حرفه ‌ای دولتی در سطح استان را ۲۳ مورد ‌خواند و گفت: به جز شهرستان ‌های چاراویماق و خدا آفرین در تمامی شهرستان‌ ها مرکز آموزش فنی و حرفه ‌ای دولتی وجود دارد و تعداد آموزشگاه‌ های فنی و حرفه ‌ای خصوصی نیز بیش از ۵۰۰ مورد است.

 وی در ادامه بیان کرد: سال گذشته ۴۰ هزار نفر از بخش دولتی و ۳۲ هزار نفر از بخش خصوصی توسط اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ ای تحت آموزش قرار گرفتند و امسال این اداره کل به حوزه آسیب‌ های اجتماعی به ویژه حوزه بیکاری اعتیاد و سکونتگاه‌ های غیر رسمی ورود پیدا می ‌کند.

 وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرای “طرح تکاپو” توسط اداره کل آموزش فنی حرفه‌ای استان اظهار کرد: این طرح توسط وزارت کار مطرح شده و به توسعه کسب و کارهای پر رونق استان اشاره دارد. با اجرای این طرح، تلاش‌ها برای وارد کردن فناوری به عرصه‌هایی مانند تولید کفش، بافت فرش، حوزه حمل و نقل، بسته ‌بندی محصولات و دیگر حوزه ‌ها است.

نماینده در پایان از راه ‌اندازی سامانه آموزش مجازی اداره ‌کل آموزش‌ فنی ‌و حرفه ‌ای استان همزمان با هفته مهارت خبر داد.

امتیازدهی post

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 − پانزده =