کد خبر : 761
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۹:۱۰

نامه و طومار های حمایت از ارک علیشاه تبریز به نهاد ریاست جمهوری تحویل داده شد

نامه و طومار های حمایت از ارک علیشاه تبریز به نهاد ریاست جمهوری تحویل داده شد

چندی پیش در راستای انجام عملیاتی موسوم به ساخت پارکینگ در محوطه ارک علیشاه تبریز هیاهو و سر و صدای اعتراض مردمی به تخریب آثار به جامانده در زیر خاک از این بنای تاریخی و سست شدن استحکام این بنا به پا خاست که حساسیت افکار عمومی به موضوعات فرهنگی و تاریخی را نشان می

چندی پیش در راستای انجام عملیاتی موسوم به ساخت پارکینگ در محوطه ارک علیشاه تبریز هیاهو و سر و صدای اعتراض مردمی به تخریب آثار به جامانده در زیر خاک از این بنای تاریخی و سست شدن استحکام این بنا به پا خاست که حساسیت افکار عمومی به موضوعات فرهنگی و تاریخی را نشان می دهد.

به گزارش نگاه بنقل از تبريز من در این میان کمپین حمایت از ارک علیشاه تبریز در فضای مجازی تشکیل یافته و با انتشار نامه هایی به رییس جمهور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.

این کمپین در کوتاه ترین زمان ممکن با اقبال عمومی خوبی مواجه شده و توانست امضای ۵ هزار نفر از نخبگان، دانشگاهیان و حتی مسوولان شهری را در زیر پای نامه به رییس جمهور کشورمان بیفزاید.

طبق پیگیری های خبرنگار تبریزمن در این خصوص، سیامک کوشی و ابوالفضل جانی به نمایندگی از مدیران این کمپین اخیرا با در دست داشتن نامه و طومار امضاها به تهران سفر کرده و با حضور در نهاد ریاست جمهوری و با همراهی تنی چند از اعضای گروه موسوم به جمتا (جبهه متحد ترک زبانان اصلاح طلب) نامه و طومار امضاهای مذکور تقدیم دفتر ارتباطات مردمی ریاست جمهوری گردیده است. همچنین آنها در دیدار با سعید آگاه، مشاور رییس جمهور نگرانی خود را بابت ساخت و ساز در محوطه ارک علیشاه تبریز و تخریب آثار تاریخی و ارزشمند مدفون در زیر خاک منطقه ابراز داشته و اسناد و مدارکی دال بر وجود اینگونه آثار در محوطه ارک و همچنین نامه هایی مبنی بر هشدارهای سازمان هایی همچون میراث فرهنگی، شورای عالی شهرسازی و معماری آذربایجان شرقی، شورای اسلامی کلانشهر تبریز و غیره نسبت به ساخت و ساز در محوطه ارک و حتی مقالات و نوشته های تنی چند از کارشناسان و تاریخدانان تبریزی را نیز به مشاور رییس جمهوری تقدیم نموده اند.

به گفته کوشی، از مدیران کمپین حمایت از ارک علیشاه تبریز رونوشت هایی از نامه به ریاست جمهوری به مسوولان شهری و استانی در تبریز تسلیم خواهد گردید.

متن نامه ارسالی این کمپین خطاب به رییس جمهور ایران بدین شرح است که نسخه ای از آن به تبریزمن ارسال شده است و عینا درج می گردد:

بسمه تعالی

جناب اقاى دکتر حسن روحانى

رییس جمهور محترم مردم ایران

با عرض سلام و احترام،

اعتماد مردم شریف وتاریخ ساز ایران در واگذاری مسئولیت اجراى قانون اساسى در سال ٩٢ به حضرتعالى جاى امیدوارى داشت که با قرار گرفتن حقوقدانى فرهیخته در راس قوه مجریه شاهد متحقق شدن جامعه حقوقمند و حقوق مدار خواهیم بود.

نظر باینکه صیانت از حاکمیت قانون و اجراى آن به دوش حضرتعالى است مزید بر آن شد این دادنامه تهیه و تنظیم گردد، غرض از این عریضه و تحریر این سطور، یاد آوری اصل ٨٣ قانون اساسى مبنى بر حفظ آثار باستانى و نکاتی پیرامون امری مهم و اساسی در حوزه مسئولیت و معاونت ریاست جمهوری است که بیشک بدان اشراف دارید.

حفظ میراث فرهنگی و آثار باستانى این کهن دیار از اهم موضوعات هویتى است و براین اساس، امر خطیر پاسداشت آثار باستانى شهر تبریز مهد تمدن ایران  مراد این دادنامه  است چناچه مستحضرید تبریز یکى از قدیمى ترین شهرهاى جهان است و از ویژگیهاى منحصر بفرد آن بلحاظ فرهنگى، سیاسى و اقتصادى  زبان زد خاص و عام است و معروف به شهر اولین هاست.

در این میان ارک علیشاه سجل تبریز و آذربایجان محسوب مى شود که در این خصوص اگر مختصر مرورى به عملکرد مقامات ذى ربط حفظ و نگهدارى میراث فرهنگى و باستانى شهر تبریز ، شهر پیشگامان مشروطه و مدرنیته بیافکنید و به جفا ها و بى مهرى ها از سر بى قانونى و خودسرى ها بر آن روا  شده  نظر بکنیم بوضوح اذعان خواهید کرد نابخردى مسئولان سلف و خلف چه بیدادها بر این اسطوره داد روا داشته و مى دارند.

جناب رییس جمهور ،

ارک علیشاه از نمادهاى مهم هویتی مردم آذربایجان  است  تخریب آن نمایانگر بلاهت  و تکاهل و تغافل فرهنگى است ارک تبریز یکی از بلندترین دیوار مقاومت در برابر بیگانگان بلحاظ فرهنگى و تاریخی کشور و نماد شهر تبریز است. بنای ارک علیشاه تبریز، که مصلای جدید شهر بدون مطالعه کارشناسى با تخریب قسمت اعظم آن در سال ١٣۶٠ بدستور امام جمعه وقت صورت گرفت در سال ۷۲۴ هجری قمری توسط تاج‌الدین علیشاه پس‌از ۱۳ سال ممارست احداث شده است.

این بنا ارتفاعی در حدود ۳۶ متر دارد. در مرکز شهر واقع شده است که مى توانست با محوطه سازى از مصادیق زیبایى شهر محسوب شود ولى متاسفانه الان به سیاق همان بى قانونى ها و جفاکاریهاى قبل ، الباقى پیکر زخم خورده آن باز مورد بى مهرى واقع گشته است و احساسات مردم تبریز را جریحدار کرده است . گرچه در سال ١٣۶٠  از سر شور انقلابى بدستور امام جمعه وقت در محوطهٔ ارگ تبریز ، آثار تاریخی ارزشمندی همچون «مدرسهٔ نجات» که به‌عنوان یکی از نخستین مدارس ایران به‌شمار می‌رفت و نیز «سالن تئاتر شیر و خورشید» و کتابخانه ملى تخریب شد. اکنون نیز با ادامه ساخت و ساز تخریب محوطه ارک تبریز علاوه بر صدمه دیدن و تضعیف استحکام این بنا آثاری از قبیل تونل های زیرزمینی تاریخی تبریز آسیب خواهند دید.

ولیکن امید مى رفت بعد گذشت ٣٧ سال شعور جاى شور را گرفته باشد  و دست اندرکاران شهر احساس مسئولیت مى کردند و روال غیر قانونى پیش را ادامه نمى دادند …

با این اوصاف از حضرتعالى خواهانیم به اعمال قانون از تخریب اثار بجامانده  این مجموعه نفیس جلوگیرى بعمل آورید.

با تشکر

مدیران کمپین حمایت از ارک علیشاه تبریز:

علیرضا همدست _ یونس زارعیون _ باقر اسکندری _ ابوالفضل جانی _ ناصر علیرضایی _ جابر گلمحمدی _ سمیه ابراهیمی _ الناز مرادی _ سیامک کوشی

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × دو =