کد خبر : 31261
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۶

برگزاری کنگره ساليانه پيوند مغزاستخوان در تبریز

برگزاری کنگره ساليانه پيوند مغزاستخوان در تبریز

کنگره ساليانه پيوند مغزاستخوان باحضور متخصصان اين رشته از سراسر کشور و میهمان های خارجی در روز پنج شنبه و جمعه ۱۳ اسفند بمدت دو روز در محل هتل کايا برگزار گردید. پیوند مغز استخوان و پیوند سلول‌های بنیادی جایگزینی مغز استخوان فرد بیمار با مغز استخوان سالم است تا بیمار بتواند مقادیر بالای داروهای

کنگره ساليانه پيوند مغزاستخوان باحضور متخصصان اين رشته از سراسر کشور و میهمان های خارجی در روز پنج شنبه و جمعه ۱۳ اسفند بمدت دو روز در محل هتل کايا برگزار گردید.

پیوند مغز استخوان و پیوند سلول‌های بنیادی جایگزینی مغز استخوان فرد بیمار با مغز استخوان سالم است تا بیمار بتواند مقادیر بالای داروهای شیمی درمانی یا پرتودرمانی را دریافت کند.

در مرکز پیوند تبریز قریب به ۳۰۰ عمل پیوند انجام گرفته است

دبير علمی این کنگره ضمن خوش آمدگویی به میهمان ها در توضیح اهمیت موضوع پیوند مغزاستخوان ابراز داشت : توسعه پیوند مغزاستخوان باعث بهبودی بیماران سرطانی زیادی شده است. بانی این رشته در کشور پرفسور قوام زاده هستند که عمرشان را وقف تربیت اساتیدی کردند تا ثمره آن افزایش تعداد متخصصان و تعداد عمل پیوند مغزاستخوان می باشد.

بابک نجاتي در تشريح اقدامات و بستر سازي اين تخصص در استان مي گويد:  به همت تمامي دوستان راه اندازي بخش پيوند مغز استخوان علوم پزشکي استان، انواع پيوند ها شامل پيوند از بدن خود بيمار يا افراد ديگر در اين مرکز صورت گرفت و در ادامه، پيوند از دهنده نيمه سازگار انجام شد و با اين روند مرکز ‌HLA registersy داير گرديد که تا به امروز قريب به ۳۰۰ بيمار عمل پيوند انجام گرفته است و بيش ۳ هزار بيمار در مرکز پيوند مغز استخوان بيمارستان امام رضا (ع) تبريز ثبت نام کردند.

بیش از ۷۰ درصد پیوند های مغزاستخوان موفقیت آمیز است

پرفسور قوام زاده بانی رشته پیوند مغزاستخوان ایران میهمان ویژه این کنگره می گوید : امروز ۳۲ سال از اولین پیوند مغز استخوان در کشور می گذرد.  تا سال سه پیش ۶۳۸۶ عمل پیوندمغزاستخوان در هفتاد نوع مختلف سرطان انجام گرفته است که خدا را شاکریم  بیش از ۷۰ درصد این عمل ها موفقیت آمیز بوده است.در این مدت نزدیک ۵۰۰ پزشک متخصص تربیت شده است و شبکه عظیمی از پزشکان پیوند تشکیل شده است.
پرفسور اردشیر قوام زاده پدر پیوند مغزاستخوان ایران ادامه می دهد: در شرایط فعلی هر ساله ۲۴۰۰ پیوند نیاز مبرم در کشور وجود دارد که تقریبا نصف این مقدار پیوند انجام می گیرد. متاسفانه در سال های اخیر تشدید کرونا باعث کاهش تعداد عمل های پیوند شده است.

اهدای سلول های بنیادی برابر است با اهدای زندگی به بیماران سرطانی

دکتر نسرین غلامی دبیر اجرایی کنگره درباره اهمیت ترویج فرهنگ اهدای سلول های بنیادی می گوید : روش های اصلی درمان بیماری سرطان خون در ایران به شمارمی رود كه به رغم پیشرفت علمی و عملی در این عرصه، گسترش و توسعه ی بانك اهداكنندگان سلول های بنیادی و تشویق هرچه بیشتر مردم به اهدای سلول های بنیادی، نیازمند توجه هرچه بیشتر مسوولان و مردم است.
دکتر نسرین غلامی ادامه می دهد : اهدای عضو در كشور ما چندان ناشناخته نیست. در سال های گذشته و به لطف تبلیغ های رسانه یی و همچنین برگزاری جشن ها در راستای تقدیر از اهدا كنندگان عضو و خانواده های آن ها، عده ی زیادی با این فرایند و ارزش های انسانی و اخروی آن آشنا شده اند. ولی به جرات می توان گفت در خصوص تبلیغ ها و آگاهی بخشی در زمینه ی اهدای مغز استخوان در كشور به شدت كم كاری و كوتاهی شده است. این در حالی است كه اهدای مغز استخوان برخلاف اهدای سایر اعضای پیوندی مانند كلیه، ریه، قلب، قرنیه و … كه در شرایطی دشوار و تنها در صورت مرگ مغزی اهدا كننده انجام می شود، به سادگیِ اهدای خون امكان پذیر خواهد بود.زیرا اهدای سلول های بنیادی از طریق دادن چند سی سی خون باعث نجات بیماران سرطانی میشود.

خواب ناکافی احتمال مبتلا به سرطان را بالا میبرد

دکتر ویدا ایمانی متخصص فلوشیپ خواب دیگر سخنران این کنگره در باب اهمیت خواب کافی شبانه و ارتباط آن با بیماری می گوید : تحقیقات ثابت کرده است بي‌خوابي نه تنها خطر ابتلا به سرطان سينه را بيشتر مي‌كند، بلكه مجال رشد سلول‌هاي سرطاني را هم بيشتر مي‌كند. از نظر آنها بي‌خوابي براي بيماران سرطاني سم است و باعث سرعت گرفتن رشد سلولهاي سرطاني در بدنشان مي‌شود. اما آنها ادعا مي‌كنند كه خواب كافي مي‌تواند يكي از درمان‌هاي كمكي براي اين بيماران باشد و باعث بهبودشان شود. به نوشته تلگراف، مردان بي خواب ۲ برابر ديگران در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند و زناني كه كمتر از ۶ ساعت مي‌خوابند هم به احتمال ۶۲ درصد بيشتر از ديگران به سرطان سينه دچار مي‌شوند

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

11 − 7 =