کد خبر : 12889
تاریخ انتشار : پنج شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۵

در صورت تصویب مجلس انتخابات دو مرحله‌ای می‌شود/ استانی شدن انتخابات نمایندگان را ملی می‌کند

در صورت تصویب مجلس انتخابات دو مرحله‌ای می‌شود/ استانی شدن انتخابات نمایندگان را ملی می‌کند

نماینده تبریز، ‌آذرشهر و اسکو گفت: در طرح استانی شدن انتخابات به‌عنوان مثال کاندیدای مراغه باید ۱۰ درصد آراء این حوزه را به خود اختصاص دهد تا بتواند در مرحله‌ی دوم با سایر کاندیداها رقابت کند. محمد اسماعیل سعیدی در یک گفت‌وگو  در پاسخ به این سوال که آیا موافق استانی شدن انتخابات مجلس شورای

نماینده تبریز، ‌آذرشهر و اسکو گفت: در طرح استانی شدن انتخابات به‌عنوان مثال کاندیدای مراغه باید ۱۰ درصد آراء این حوزه را به خود اختصاص دهد تا بتواند در مرحله‌ی دوم با سایر کاندیداها رقابت کند.

محمد اسماعیل سعیدی در یک گفت‌وگو  در پاسخ به این سوال که آیا موافق استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی است، اظهار داشت: از موافقان این طرح هستم و آن را گامی بزرگ در اصلاح نظام انتخاباتی مجلس شورای اسلامی می‌دانم.

وی خاطرنشان ساخت: با اجرای این طرح در اولین گام به‌مانند سایر کشورها نمایندگان مجلس ملی می‌شوند و در سطح ملی فکر می‌کنند؛ در حال حاضر بسیاری از وقت نمایندگان صرف موضوعات منطقه‌ای می‌شود و این موجب می‌گردد دولت‌مردان از نیازهای یک منطقه به‌عنوان اهرم فشار علیه نماینده آن حوزه انتخابیه استفاده کنند.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه استانی شدن انتخابات بداخلاقی‌های سیاسی و زد و بندها را تا حد زیادی در حوزه‌های انتخابیه کمرنگ می‌کند، تصریح کرد: نمایندگان منتخب استان نیز به‌جای اینکه به‌فکر منطقه خودشان باشند با وحدت و همدلی نگاه استانی به مسایل پیدا می‌کنند.

وی یکی دیگر از مزایای این طرح را رفع اختلافات مابین شهرستان‌ها خواند و متذکر شد: بعضاً دو سه‌ شهر بایکدیگر نماینده مشترک دارند و معمولاً نماینده از شهری انتخاب می‌شود که جمعیت آن بیشتر است؛ این امر در آینده دیدگاه‌های منفی یک شهرستان نسبت به نماینده‌ای را به‌دنبال دارد و حاشیه‌ساز می‌شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا طرح استانی شدن انتخابات معایبی ندارد، اذعان کرد: نمایندگان مخالف می‌گویند این طرح میزان مشارکت را در شهرستان‌ها پایین می‌آورد و مردم به سبب ناامیدی از حضور معتمد منطقه‌شان در مجلس پای صندوق رأی نمی‌آیند، برای حل این مشکل نیز انتخابات دو مرحله‌ای می‌شود تا کاندیدایی که می‌خواهد نماینده استانی شود حداقل ۱۰ درصد آراء مردم منطقه‌اش را کسب نماید.

وی یادآور شد: حرف دوم نمایندگان مخالف این است که استانی شدن انتخابات مانع از حضور آنان در شهرستان‌های مختلف می‌شود و از حل مشکلات اجرایی باز می‌مانند این درحالیست که بر اساس قانون اساسی وظیفه نماینده حل مشکلات اداری مردم با تماس تلفنی، ارائه وام و معرفی برای اشتغال نیست و دولت‌مردان باید به این مسایل رسیدگی نمایند.

سعیدی در پاسخ به این سوال که آیا استانی شدن انتخابات موجب حذف یک جریان و راهیابی یک لیست از استان‌ها نمی‌شود، گفت: تجربه نشان داده است همواره لیست‌ها برنده نمی‌شوند و ترکیب مجلس مدام در دست تغییر است.

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 5 =