کد خبر : 18039
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۶

برخی عزاداری ها در تراز فرهنگ عاشورا نیست

برخی عزاداری ها در تراز فرهنگ عاشورا نیست

مدیر حوزه های علمیه گفت: امروزه الگوهای مختلفی از عزاداری در خارج از کشور مطرح شده است که برخی از این عزاداری ها در تراز فرهنگ عاشورا نیست.

به گزارش سهند، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار دست اندرکاران هیأت خادم الرضا(ع)، از شور، شعور، غیرت و حمیّت مسئولان این هیأت تشکر کرد و خدمات آنان را مایه امتنان و تقدیر دانست.

او با بیان این که ماه ذی الحجه، ماه پرفروغ عبادی است و علاوه بر ماه عبادی مقدمه ای برای ورود به ماه محرم است، گفت: این که دست اندرکاران هیأت خادم الرضا(ع) بدون هیچ چشم داشتی در پرتو مشعل بزرگ هدایت سیدالشهداء فعالیت می کنند، موجب افتخار است.

مدیر حوزه های علمیه در بخش نخست سخنان خود با بیان این مطلب که اگر مسائل اخلاقی، فرهنگی و معنوی با دو عنصر همراه شود اثرگذارتر است، افزود: این دو عنصر حماسه و روح عرفانی سالم است.

او ادامه داد: نسیم انقلاب اسلامی که بر قم و ایران وزید، چون حماسی بود، در پرتو آن نسیم، معجزه های بزرگی اتفاق افتاد و تحول عمیق اخلاقی و معنوی شکل گرفت و در دوره دفاع مقدس نیز همین طور بود و روح حماسی، عرفانی و اخلاقی در جامعه حاکم شد.

آیت الله اعرافی با بیان این که عزاداری عاشورا نیز دارای حماسه و عرفان است، بیان داشت: این عزاداری را با دو منظر می توان دید؛ یکی منظر محدود که عزاداری صورت گرفته است و دوم منظر وسیع به این معنا که همه مسائل در پرتو عاشورا قابل حل است.

او خاطرنشان کرد: همه پیام های معرفتی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و … که در عاشورا وجود دارد با حماسه و عرفان همراه است، به گونه ای که گویا همه اسلام در عاشورا است و این پیام ها، درس ها و نکته های موجود در عاشورا قابل استخراج و بهره برداری است.

به گزارش حوزه، مدیر حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب های اجتماعی موجود در کشور به ویژه در قم اشاره کرد و گفت: هیئات مذهبی می توانند در کاهش آسیب های اجتماعی نقش ویژه ای ایفا کنند.

او با تأکید بر این که درصد آسیب های اجتماعی در قم باید به کمترین حد برسد و قم الگویی برای ایران و جهان باشد، تصریح کرد: مردم و هیئات مذهبی در این زمینه نقش ویژه ای دارند.

آیت الله اعرافی الگو شدن هیئات مذهبی در خارج از کشور را مهم ارزیابی کرد و افزود: امروزه الگوهای مختلفی از عزاداری در خارج از کشور مطرح شده است که برخی از این عزاداری ها در تراز فرهنگ عاشورا نیست و لازم است الگوسازی صحیح  و سالمی در این راستا صورت گیرد.

او حرکت هیئات مذهبی در راستای بیانیه گام دوم انقلاب، فعالیت صحیح آنها در فضای مجازی به صورت منطقی و جذاب، توجه به امور بانوان در بحث زیرساخت های فرهنگی و دینی و همین طور توجه بر مقتل خوانی صحیح و منطبق بر پیام عاشورا را بسیار مهم دانست و این مسأله را موجب تعالی هیأت های مذهبی عنوان کرد.

مدیر حوز های علمیه با تأکید بر این که کار برای امام حسین(ع) با همه کارها متفاوت است و در نام و پرچم این امام بزرگوار آثار و موج آفرینی وجود دارد که در دیگر موارد این گونه نیست، بیان داشت: کار در مکتب عاشورا دارای برکات فراوانی است و باید قدردان آن بود.

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × یک =