کد خبر : 17098
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۷:۴۴

بهره‌برداری از سه پروژه‌ بزرگ منابع آب و خاک مرزی در آذربایجان‌شرقی

بهره‌برداری از سه پروژه‌ بزرگ منابع آب و خاک مرزی در آذربایجان‌شرقی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی از بهره برداری یک سد و دو شبکه‌ی آبیاری و زهکشی منابع آب و خاک مرزی با حضور ریاست جمهوری خبر داد. به گزارش سهند،  یوسف غفارزاده با اعلام این خبر گفت: در سفر ریاست‌جمهوری، سه پروژه‌ی بزرگ سد حاجیلرچای، پروژه‌ی ۷۰۰ هکتاری اراضی کشاورزی آقبلاغ و شبکه‌ی آبیاری و

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی از بهره برداری یک سد و دو شبکه‌ی آبیاری و زهکشی منابع آب و خاک مرزی با حضور ریاست جمهوری خبر داد.

به گزارش سهند،  یوسف غفارزاده با اعلام این خبر گفت: در سفر ریاست‌جمهوری، سه پروژه‌ی بزرگ سد حاجیلرچای، پروژه‌ی ۷۰۰ هکتاری اراضی کشاورزی آقبلاغ و شبکه‌ی آبیاری و زهکشی پایاب سد خداآفرین به بهره‌برداری می‌رسند.

بهره برداری از سد حاجیلرچای

وی ادامه داد: سد حاجیلرچای با طول تاج ۲۶۵ متر و با ۹۵ متر ارتفاع و حجم مخزن ۴۹ میلیون متر مکعب، سدی خاکی با هسته‌ی رسی است که با هدف تأمین آب شرب و کشاورزی شهرستان ورزقان، خاروانا و صنایع منطقه احداث شده است و در سفر پیش روی ریاست‌جمهوری به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه این سد در فاصله‌ی ۱۳۰ کیلومتری شمال تبریز در شهرستان ورزقان واقع شده است، افزود: هدف از اجرای سد حاجیلرچای، تأمین آب شرب و کشاورزی شهرستان ورزقان، خاروانا، روستاهای اطراف و تأمین آب مورد نیاز صنایع منطقه است که با تلاش خستگی‌ناپذیر نیروهای متعهد و متخصص صنعت آب کشور احداث شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی، حجم آب قابل تنظیم سد حاجیلرچای را ۶۱ میلیون متر مکعب و حجم عملیات خاکریزی بدنه‌ی سد را حدود دو میلیون مکعب عنوان و اضافه کرد: برای احداث ساختمان سد حاجیلرچای ۱۵۶۱ میلیارد ریال هزینه شده است و بازده اقتصادی و ایجاد ظرفیت‌های جدید برای اشتغال در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و شرب از مهم‌ترین ویژگی‌های این پروژه است.
 

بهره‌برداری از پروژه‌ی ۷۰۰ هکتاری اراضی کشاورزی آقبلاغ طرح توسعه‌ی بهره‌برداری ارس

غفارزاده با اشاره به بهره‌برداری از پروژه‌ی ۷۰۰ هکتاری اراضی کشاورزی آقبلاغ در شهرستان جلفا در سفر ریاست جمهوری که با هدف استفاده از حقابه‌ی جمهوری اسلامی ایران از رودخانه‌ی مرزی ارس صورت می‌گیرد؛ طرح توسعه‌ی بهره‌برداری از ارس را یکی از مهم‌ترین پروژه‌های وزارت نیرو در شمال غرب ایران و استان آذربایجان‌شرقی عنوان کرد.

وی در تشریح دستاوردهای این پروژه اضافه کرد: با گشایش این پروژه شاهد اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی منطقه و ارتقای راندمان آبیاری و افزایش تولید خواهیم بود.

وی هدف از اجرای این پروژه بزرگ را استفاده از ۱۰۲ میلیون متر مکعب از حقابه جمهوری اسلامی ایران از رودخانه‌ی مرزی ارس برای آبیاری بیش از ۱۶ هزار هکتار از اراضی منطقه به منظور ایجاد اشتغال، توسعه صنایع جانبی و تأمین آب مورد نیاز صنعت دانست.

به گفته‌ی وی؛ این طرح دارای ۵ ناحیه عمرانی شامل سد گلفرج و شبکه‌ی بالادست، سد گردیان و شبکه‌ی بالادست، اراضی آقبلاغ، دشت یکانات و شامل دشت هرزندات می‌باشد.

غفارزاده با اشاره به اینکه بالغ بر ۳۵۰۰ میلیارد ریال در این پروژه هزینه شده است، تصریح کرد: پروژه‌ی ۷۰۰ هکتاری اراضی کشاورزی آقبلاغ با اهداف اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی منطقه، کاهش مهاجرت و تثبیت جمعیت و ارتقای راندمان آبیاری و افزایش تولید در شهرستان جلفا به بهره‌داری می‌رسد.

بهره‌برداری از شبکه‌ی آبیاری و زهکشی پایاب سد خداآفرین

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی بهره‌برداری از شبکه‌ی آبیاری و زهکشی پایاب سد خداآفرین را به عنوان سومین پروژه‌‌ای که در سفر ریاست جمهوری گشایش می یابد نام برد و گفت: این پروژه به عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های آبیاری و زهکشی کشور در استان‌های آذربایجان شرقی و اردبیل در حال اجراست.

وی در تشریح این پروژه خاطرنشان کرد: تأمین آب مورد نیاز ۱۲ هزار هکتار از اراضی توسعه در استان آذربایجان‌شرقی و تولید بیش از ۱۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت و ایجاد اشتغال برای بیش از ۱۲ هزار نفر از مهم‌ترین اهداف این طرح به شمار می‌رود.

وی طول کانال اصلی آبیاری و زهکشی در آذربایجان‌شرقی را در این پروژه، ۵۲ کیلومتر و ظرفیت آن را ۷۲ متر مکعب در ثانیه ذکر و اضافه کرد: در اولویت اول ۵۲۹۰ هکتار از این اراضی، در دست اجرا است که ۹ ایستگاه پمپاژ ثانویه روی کانال اصلی فشار مورد نیاز شبکه آبیاری تحت فشار را تأمین می‌کند که در استان آذربایجان شرقی، آبیاری ۲۰۰۰ هکتار از اراضی ۶ روستا در بخش گرمادوز شهرستان خداآفرین با استفاده از ۶ ایستگاه پمپاژ آماده‌ی بهره‌برداری است.

وی یادآور شد: با بهره‌برداری این بخش از طرح ۱۶ هزار تن محصولات کشاورزی تولید و برای ۲۰۰۰ نفر شغل ایجاد خواهد شد و در این بخش از طرح، حدود ۳۰۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی یادآور شد: همچنین با بهره‌برداری از شبکه‌ی آبیاری و زهکشی اراضی بخش گرمادوز شهرستان خداآفرین که با هدف تأمین ۲۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی انجام می‌شود، اشتغال‌زایی، رونق محصول،کاهش مهاجرت و تثبیت جمعیت را شاهد خواهیم بود.

امتیازدهی post

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج − پنج =