کد خبر : 51767
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۴

ایجاد مکانهای ورزشی، گام استوار شهرداری تبریز در ارتقای سلامت شهروندان

ایجاد مکانهای ورزشی، گام استوار شهرداری تبریز در ارتقای سلامت شهروندان

بزرگان گفته اند عقل سالم در بدن سالم است و اکنون همگان می گویند تن و جان سالم، با ورزش حاصل می شود. پس در همین ابتدای سخن، تاکید و تایید مطلب بر ورزش است و فواید و نتایج مثبت آن؛ اما از سوی دیگر باید پذیرفت که ورزش در سطوح اندکی پیشرفته هم، نیاز


بزرگان گفته اند عقل سالم در بدن سالم است و اکنون همگان می گویند تن و جان سالم، با ورزش حاصل می شود. پس در همین ابتدای سخن، تاکید و تایید مطلب بر ورزش است و فواید و نتایج مثبت آن؛ اما از سوی دیگر باید پذیرفت که ورزش در سطوح اندکی پیشرفته هم، نیاز به امکانات و مکان مناسب دارد.
نگاه آذربایجان تبریز/ خاطره میرزایی: خوشبختانه با تغییر نگرش شهروندان نسبت به بحث ورزش و تاثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی، باشگاه ها و مکانهای زیادی در سطح شهر برای استفاده عموم وجود دارد؛ لیکن با توجه به مباحث اقتصادی در خانواده ها، حضور در چنین مکانهایی برای اغلب شهروندان ممکن نیست. از سویی دیگر سبک زندگی آپارتمانی نیاز به حرکات ورزشی را به صورت یک ضرورت مطرح کرده و جان کلام اینکه باید ورزش کرد و ورزش کرد.
در مقابل این شرایط، شهرداری تبریز به عنوان متولی امور عمرانی، خدماتی و فرهنگی شهر، بخش اعظمی از اقدامات خود را در حوزه ورزش و طرح های مربوط به آن تدوین کرده است. از تاسیس و احداث سالنها و زمین های ورزشی تا برگزاری مسابقات و برنامه های فرهنگی، ورزشی، همه در راستای ترویج این بخش از زندگانی و تشویق شهروندان به انجام آن، اجرا شده و به جرات می توان گفت طی چهارسال اخیر، سرانه ورزشی تبریز به طرز چشمگیری افزایش یافته است.
برای بررسی وضعیت فعلی امکانات ورزشی در تبریز، بد نیست نگاهی به اجرای پروژه های ورزشی، به تفکیک مناطق دهگانه شهرداری، در دوره ششم مدیریت شهری داشته باشیم.
میرمعصوم سهرابی، مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تبریز، در خصوص پروژه های ورزشی شهرداری می گوید: طی این دوره از مدیریت شهری، ۷۵ پروژه ورزشی داشتیم که ۴۶ مورد آن پروژه های جدیدالاحداث  و ۲۹ مورد نیز بازسازی و نوسازی سالنهای قبلی هستند. ۳۲ سالن ورزشی سرپوشیده، ۱۳ سالن روباز و ۱۰ زمین چمن مصنوعی، تفکیک کاربردی این ۷۵ پروژه را شامل می شود.

شهرداری منطقه ۱ تبریز را می توان با احداث ۱۸ سالن ورزشی، پرچمدار اجرای طرح های ورزشی در نقاط مختلف تبریز دانست. یک باب سالن ورزشی در ایده لو، دو باب سالن ورزشی در مارالان و اراضی میدان تیر، سه باب سالن ورزشی سازه سبک در مرزداران، زمین های مصلی و پارک امیرکبیر بخشی از این طرح ها هستند.
همچنین سالن ورزشی سازه سبک در میدان آذربایجان، سالن سازه سبک قراملک و جاده سنتو، سالن ورزشی سازه سبک درون محدوده فرهنگ سرای الغدیر، سالن پارک پلیس در شهرک امام و سالنی دیگر در محدوده منطقه ۷، تعداد دیگری از پروژه های ورزشی شهرداری منطقه ۱ را تشکیل می دهند.
ادامه پروژه های ورزشی شهرداری منطقه ۱، شامل دو باب سالن در حوزه همین شهرداری در بلوار توانیر و در پارک ربع رشیدی،  سه باب سالن ورزشی هم در داخل پایانه مسافربری در امامیه، در لاله غربی در رواسان اول اندیشه و احداث ساختمان ورزشی در کنار میدان پاس را شامل می شود.
از این تعداد پروژه ورزشی، ۱۰ سالن به بهره برداری رسیده و در اختیار شهروندان قرار گرفته و مابقی نیز مراحل نهایی خود را طی می کنند.

و اما در حوزه شهرداری منطقه ۲، ۱۰ سالن ورزشی در دستور کار قرار گرفته است؛ سالن ورزشی چاوان با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی و سالن اسکواش با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی در حال اجرا هستند. در کنار اینها، سالن بوکس  و سالن تنیس با دوطبقه سازه ای به پایان رسیده و مورد بهره برداری قرار گرفته اند.
شهرداری منطقه ۲ علاوه بر سالن های سرپوشیده ورزشی، زمین های روباز ائل گولی، ۴ زمین رسی روباز برای تنیس و مسیر دوچرخه سواری در جاده ائل گولی را احداث کرده و در اختیار علاقمندان این رشته های ورزشی قرار داده است.
شهرداری منطقه ۳ نیز از قافله دوستداران ورزش عقب نمانده و با احداث ۱۰ پروژه ورزشی، شهروندان را به فعالیتهای سالم و اصولی ورزشی دعوت می کند.
بزرگترین پروژه این منطقه، مجموعه ورزشی، تفریحی بانوی شهر است که در میدان تیر قرار دارد. این پروژه در  سال جاری وارد فاز اجرایی شده و مساحتی بالغ بر ۹۵۰۰ مترمربع از اراضی میدان تیر به آن اختصاص داده شده است.
تکمیل استخر به همراه سالن ورزشی چندمنظوره در مارالان با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی، احداث زمین بازی پینت بال در پارک مشروطه و ایجاد زمین اسکیت در همین پارک با پیشرفت ۱۰۰ درصدی دیگر طرح های ورزشی منطقه ۳ هستند. همچنین احداث چند پیاده راه در دورتادور پارک منظریه، جاده سلامت و مسیرهای دوچرخه سواری در پارک کوثر، طول جاده سلامت و حاشیه میدان اراضی تیر، جنب پارک مشروطه و نیایش جنوبی در رده پروژه های ورزشی شهرداری منطقه ۳ اجرا و به بهره برداری رسیده اند.

پروژه های ورزشی شهرداری منطقه ۴ با تعداد ۶ پروژه، عمدتا به ایجاد زمین های فوتبال با چمن مصنوعی اختصاص یافته است که زمین های چمن مصنوعی قانلی گول، جاده فرودگاه و شهید تجلایی را شامل میشود. در کنار اینها، سالن ورزشی ستارخان در قانلی گول و تمکیل استخر آتش نشانی در ستارخان، مجموعه طرح های ورزشی شهرداری منطقه ۴ را تکمیل می کند.
سالن ورزشی کرکج و مجتمع رفاهی ورزشی شهروند، دو پروژه ورزشی شهرداری منطقه ۵ هستند.
از سوی شهرداری منطقه ۶، مجموعه فرهنگی ورزشی شهید بهشتی با ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی تقدیم شهروندان شده است.
شهرداری منطقه ۷ نیز با تکمیل سالن ورزشی خلجان، این پروژه را در اختیار شهروندان قرار داده است. سالن ورزشی کوجوار، سالن ورزشی فضیلت  و مسیر دوچرخه سواری در امتداد پارک مهرولایت شهرک اندیشه هم توسط شهرداری منطقه ۷ تکمیل شده و به بهره برداری رسیده است.

شهرداری منطقه ۸ با احداث زورخانه گیو در کوچه مجتهدیها، به احیای سنتهای پهلوانی و ورزشهای بومی ایران پرداخته است. البته مقرر است چندین مسیر دوچرخه سواری نیز در محدوده این منطقه اجرا شود تا شهروندان علاقمند به دوچرخه سواری در محدوده پرترافیک مرکز شهر، به راحتی تردد کنند.
شهرداری منطقه ۹ ، ۳ پروژه ورزشی دارد: سوله ورزشی چندمنظوره درشهرک خاوران، جاده سلامت و مسیر دوچرخه سواری در مسیر حریم انتقال نفت و محوطه سازی مجتمع ورزشی فرهنگی خاوران،  طرحهایی هستند که این منطقه، نسبت به اجرای انها اقدام کرده است.
در نهایت هم، سازمان باشگاه جوانان شهرداری تبریز، در کنار مدیریت تمامی برنامه های ورزشی، مرمت ۳ مکان ورزشی را انجام داده؛ تعمیر و مرمت شقایق لاله، تعویض و بازسازی سالن ورزشی بهار و تعویض و مرمت چمن های مصنوعی، اقداماتی است که این باشگاه بر عهده داشته است.
شرح این پروژه ها، بر اساس یک هدف صورت گرفته و آن هم اینکه تا امکان هست و توان، ورزش کنیم و سالم بمانیم که سلامت جامعه و آینده ای پیشرفته، در گروی تن و ذهن سالم اعضای آن است!

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.