کد خبر : 35781
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۹:۵۵

پهپادهای درختکار مقرون به صرفه

پهپادهای درختکار مقرون به صرفه
یک استارت آپ استرالیایی اخیرا پهپاد جدیدی را ارائه کرده است که می‌تواند دهها هزار درخت در روز بکارد. این دستگاه با کمک هوش مصنوعی راه حلی سریع‌تر و کم هزینه‌تر از دستگاه‌های موجود ارائه می‌دهد.

 کاشت درختان جهت حفاظت از محیط زیست و مبارزه علیه تغییرات اقلیمی اکنون بسیار مورد توجه است. چرا که مبارزه با تغییرات اقلیمی هم نیازمند کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و هم کاشت درختان برای جذب کربن است.

در سال ۲۰۱۹ یک کمپین جهانی برای ترویج کاشت درخت ظرف چند روز طبق وعده ۱۱ میلیون درخت کاشت. در سال ۲۰۲۰ یک شرکتی قول داده بود تا سال ۲۰۲۸ حدود یک میلیارد درخت بکارد، هرچند بسیاری از محققان بر این باورند که این استراتژی اغلب می تواند نتیجه معکوس داشته باشد. علیرغم این واقعیت که این راه حل همیشه درست به نظر نمی رسد، نوآوری ها همچنان ادامه دارد.

همانطور که مجله دانستنی های جالب مهندسی در ۵ می ۲۰۲۲ توضیح داد، استارت آپ استرالیایی بنام AirSeed Technologies، برای مثال، پهپادهای مستقلی را ارائه کرد که قادر به کاشت درختان به روشی کارآمدتر و اقتصادی تر بودند. تا سال ۲۰۲۴، این شرکت قصد دارد حدود ۱۰۰ میلیون درخت بکارد.

بطور قابل توجهی این شرکت اولین پرواز را با پهپادهای خاص مجهز به سیستم پنوماتیک با هدف آنالیز کردن زمین آینده و مشخص کردن اینکه چه گونه ای از درخت بهتر خواهد بود را انجام می دهد. سپس این هواپیمای بدون سرنشین توپهای حاوی یک دانه را رها می کند که هر کدام در محل مشخص خود قرار خواهند گرفت. تعداد آنها با دو دانه در هر ثانیه بسیار چشمگیر است. بعلاوه پهباد مختصات GPS هر نهال را ثبت می کند که سپس امکان ارزیابی میزان جوانه‌زنی را فراهم می نماید.

هنگامی که منطقه احیای جنگل توسط پهپادهای “اسکنر” شناسایی شد، گونه های چوبی با توجه به اکوسیستم موجود انتخاب می شوند. بذرهای از قبل جوانه زده، پوشش داده شده در یک بستر غنی از مواد معدنی، که برای حفظ رطوبت برای مناطق خشکسالی طراحی شده اند، در این هواپیماهای بدون سرنشین بارگذاری می شوند.

راه حلی بسیار سریع‌تر و مقرون به صرفه‌تر

به گفته این استارت آپ، یک پهپاد می تواند روزانه ۴۰ هزار درخت بکارد- بیش از ۱۰ برابر بیشتر از یک کاشت دستی توسط انسان – در حالی که میزان آسیب ۲۲ درصدی و مصرف بیش از حد آب را نیز از بین می برد. هر دستگاه برای بارگذاری توپ های دانه و انجام برنامه ریزی نیاز به دخالت دو نفر دارد. سمت خودمختار این پهپاد امکان خلبانی بدون اپراتور را فراهم می کند. به طور خلاصه، این روش ۲۵ برابر سریعتر از تکنیک های معمول و در عین حال ۸۰٪ اقتصادی تر است. همچنین این پهپادها برای احیای جنگل در مناطقی که دسترسی انسان و ماشین آلات بزرگ دشوار است، مانند جنگل های بزرگ کانادا، آمازون یا استرالیا، ایده آل هستند.

بدین ترتیب، AirSeed Technologies با هواپیماهای بدون سرنشین خود نوآوری کرده است، اما در ساخت توپ های بذر نیز دقت ویژه ای به خرج می دهد. آنها حاوی مواد آلی زائد (منبع مواد مغذی و پروبیوتیک ها) است و از دانه ها در برابر حیواناتی که می توانند آنها را بخورند (پرندگان، جوندگان و غیره) محافظت می کند.

احیای جنگل بخش مهمی از ماموریت مبارزه با بحران آب و هوا است. برای کاشت درختان در سراسر جهان، دانشمندان و استارت آپ ها با فناوری مدرن خلاقیت می کنند. یک استارت آپ کانادایی نیز در انتاریو، بنام Flash Forest، مصمم است تا سال ۲۰۳۰ یک میلیارد درخت بکارد. این شرکت بذر درختان سفارشی خود را ایجاد کرده است که می تواند توسط ناوگان هواپیماهای بدون سرنشین خود کاشته و پرورش داده شود.

این اتوماسیون احیای جنگل بخشی از تلاش های آنها برای احیای موثر محیط زیست در سراسر جهان است. چرا که با گذشت زمان، جنگل زدایی با کاهش تدریجی تنوع زیستی و افزایش دی اکسید کربن موجود در هوا به بی ثباتی آب و هوا کمک کرده است.

در نهایت، استارت آپ اعلام می کند که برای انتخاب گونه های محلی زمان می برد که هدف آن کمک به بازیابی تنوع زیستی است. بدین ترتیب، این روش انتخاب باعث می‌شود تا کشت‌های تکی تولید نشوند که تنها هدفشان ذخیره کربن باشد.

شهریار تبریز/آذر کریم‌زاده

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × پنج =