کد خبر : 31297
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۵

گزارش عملكرد كارگروه كشاورزي، منابع طبيعي و محيط زيست مجمع ورزقاني‌هاي مقيم تبريز در سال ۱۴۰۰

گزارش عملكرد كارگروه كشاورزي، منابع طبيعي و محيط زيست مجمع ورزقاني‌هاي مقيم تبريز در سال ۱۴۰۰

گزارش عملكرد كارگروه كشاورزي، منابع طبيعي و محيط زيست مجمع ورزقاني‌هاي مقيم تبريز در سال ۱۴۰۰

رضا حسن‌پور مسئول كارگروه كشاورزي، منابع طبيعي و محيط زيست مجمع ورزقاني‌هاي مقيم تبريز با تشریح برخی اقدامات این کارگروه در سال جاری، به تشریح برنامه های آتی این کارگروه در سال ۱۴۰۱ پرداخت.

به گزارش روابط عمومی مجمع ورزقانی های مقیم تبریز، كارگروه تخصصي كشاورزي، منابع طبيعي و محيط زيست مجمع ورزقاني‌هاي مقيم تبريز در راستاي سياست‌هاي مجمع و با اهدف زير در آبان ماه ۱۴۰۰ تشكيل گرديد:

۱- ارزيابي ظرفيت‌ها و استعدادهاي بالقوه منطقه در حوزه كشاورزي، منابع طبيعي و محيط زيست و پيگيري و مطالبه‌گري از ارگان‌هاي تصميم‌گير جهت بالفعل نمودن آنها

۲- شناسايي موانع و چالش‌هاي توسعه پايدار در حوزه مذكور و رفع آنها به‌كمك ارگان‌هاي متولي و نخبگان و صاحب‌نظران منطقه

از آنجايي انجام كار اجرايي خوب نيازمند كار مطالعاتي دقيق و همه‌جانبه است لذا اين كارگروه با همين ذهنيت كار خود را آغاز كرد. به‌همين منظور، به بررسي‌ و مطالعه گزارش‌هاي تحقيقاتي و اجرايي، مقاله‌ها و پايان‌نامه‌ها در حوزه آب، خاك، منابع طبيعي و محيط زيست منطقه اقدام شد. نتايج حاصل از اين بررسي‌ها و همچنين مشاهدات ميداني نشان‌دهنده وجود چالش‌ها و مشكلات متعدد و البته فرصت‌ها و پتانسيل‌هاي بالقوه در حوزه كشاورزي، منابع طبيعي و محيط زيست مي‌باشد.

چالش‌هايي مانند تغيير كاربري اراضي، تخريب خاك، آلودگي منابع آب، استفاده بي‌ضابطه از كودها و سموم شيميايي، الگوي كشت نامناسب، توزيع نامناسب و نامتوزان نهاده‌هاي كشاورزي و مسائل مشابه ديگر، باعث برآورده نشدن انتظارات در اين حوزه گرديده است. البته اين مشكلات كم و بيش در بيشتر مناطق كشور به درجات مختلف وجود دارد ولي شايد بتوان مهم‌ترين مشكل اين حوزه را پایین بودن سطح علمی بهره‌بردارن و عدم آشنايي با فناوری‌های جدید و همچنين فقدان برنامه‌های آموزشی منظم و ترویج ناكافي یافته‌های علمي و تحقیقاتی عنوان كرد.

كارگروه مذكور از بدو تأسيس نسبت به مسائل مختلف حوزه مربوطه حساسيت نشان داده و موضوعاتي مانند برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه اهرچاي را از سازمان‌هاي متولي مثل شركت آب منطقه‌اي استان پيگيري كرده تا علاوه بر تحميل كمترين خسارت، لايروبي مناسب رودخانه نيز در اولويت باشد.

احياي جنگل و مرتع در اراضي اطراف معادن منطقه موضوع ديگري است كه كارگروه در راستاي سياست‌هاي مجمع به آن ورود كرده و هماهنگي‌هاي را در جهت نهال‌كاري اصولي و علمي در منطقه موردنظر انجام داده است.

بنابراين ضمن تأكيد بر صيانت از محيط زيست و منابع طبيعي، كارگروه در نظر دارد موارد زير را در سال آينده (سال ۱۴۰۱) دنبال كند:

۱- ادامه مطالعات كتابخانه‌اي و ميداني به‌منظور شناخت دقيق واقعيت‌ها و مسائل موجود در منطقه

۲- ادامه شناسايي افراد تحصيل‌كرده و با تجربه و دعوت از آنها جهت حضور و ايفاي نقش در كارگروه

۳- پيگيري، هماهنگي و نظارت بر عمليات اجراي طرح نهال‌كاري در محدوده‌هاي موردنظر در معادن

۴- مطالبه‌گري از سازمان‌هاي متولي استاني جهت انجام ارزيابي تناسب اراضي در جهت استفاده از اراضي با توجه به پتانسيل و ظرفيت آنها و جلوگيري از مصرف بي‌ظابطه نهاده‌هاي كشاورزي

۵- همكاري با ارگان‌هاي متولي و استفاده از ظرفيت نخبگان و چهره‌هاي تأثيرگذار به‌منظور ترويج درست و اصولي يافته‌هاي علمي و تحقيقاتي در حوزه موردنظر

لازم به تاكيد است كه هدف كارگروه به هيچ عنوان دخالت در امور اجرايي ادارات و شركت‌هاي منطقه نبوده بلكه به‌دنبال هم‌افزايي در جهت توسعه و اعتلاي منطقه در قالب سياست‌ها و برنامه‌هاي ابلاغي مجمع مي‌باشد.

اين كارگروه همچنان از همه متخصصان و صاحب‌نظران حوزه كشاورزي، منابع طبيعي، محيط زيست و علوم مرتبط دعوت مي‌نمايد ضمن عضويت، نظرات و پيشنهادهاي ارزنده خود را به‌منظور تحقق برنامه‌هاي موردنظر ارائه فرمايند.

امتیازدهی post

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × پنج =