کد خبر : 33921
تاریخ انتشار : جمعه ۱۸ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۷

پیشرفت و توسعه کشور با مشارکت و مدیریت مردم در تعاونی‌ها

پیشرفت و توسعه کشور با مشارکت و مدیریت مردم در تعاونی‌ها

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی گفت: یکی از مهمترین برنامه های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد تعاونی ها با مشارکت و مدیریت مردم برای پیشرفت و توسعه کشور است.

حسین فتحی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تبریز با بیان اهداف و برنامه های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تعاون به عنوان یکی از ارکان اصلی در توسعه اقتصادی همواره از جایگاه بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در تحقق ۲۵ درصدی تعاون در اقتصاد کشورخاطر نشان کرد: بر اساس تاکیدات معظم اله پیش‌بینی‌های صورت گرفته باید با استفاده از تمامی ظرفیتها نقش ۲۵ درصدی بخش تعاون را در توسعه اقتصادی کشور محقق کنیم.

وی با تبین برنامه های راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود؛ برای مشارکت و همراهی مردم در پیشرفت ایران اسلامی و توسعه استان ضروری است مشارکت مردم در پروژه ها و طرح‌های بزرگ را ارتقا دهیم و دولت مردمی سیزدهم بر اساس این رویکرد به دنبال تصدی گری مردم در اقتصاد و واگذاری بخشی از اقتصاد بر اساس مدیریت مردم است که بهترین شکل مدیریت مردم در اقتصاد ،تعاون است.

فتحی افزود: هفته تعاون یادآور حضور اثربخش مردم در اقتصاد و تجلی اقتصاد مردمی است وی تصریح کرد؛ تعاون از نگاه فرهنگی و اجتماعی دارای ابعاد مختلف و نقش بی‌بدیلی در مردمی کردن اقتصاد دارد و تعاون می تواندنقش مهمی در اقتصاد مقاومتی ایفا کند و در واقع مردمی ترین بخش اقتصاد تعاون است.

وی در بخش دیگری با اشاره به رویکردهای اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توسعه تعاون در کشور در چهار محور این رویکرد ها را تشریح کرد وی گفت: مردمی سازی، هوشمند سازی، کارآمدی و شفافیت ۴ بعد اصلی وزارت در تبیین جایگاه بخش تعاون است
وی افزود: در شرایط کنونی مدل کسب و کار تعاونی به عنوان کارآمد ترین شیوه برای عملیاتی سازی اقتصاد مقاومتی است و ساماندهی کارجویان و دانش آموختگان ماهر به سمت کارآفرینی جمعی بر اساس نوع بیکاری جوانان و نرخ بیکاری استان و هدایت آنها برای بهینه سازی نقدینگی به سوی تولید و اشتغال است.
فتحی با اشاره به اینکه تعاونی های دانش بنیان نقش مهمی و بی‌بدیلی در توسعه اقتصادی ایفا می کنند افزود؛ تعاونی های دانش بنیان به عنوان نردبان اشتغال عمل می کنند برای موفقیت این بخش الزاماً باید مسیر حرفه ای و تخصصی تجمیع و هدایت شود.
وی با اشاره به اینکه در کشور تعداد ۹۳۹ تعاونی دانش بنیان وجود دارد افزود؛ ۱۲ مورد از تعاونی های دانش بنیان در استان آذربایجان شرقی فعالیت دار د که میزان اشتغال ایجاد شده از طریق اتحادیه شرکت های تعاونی دانش بنیان و مراکز نوآوری را ۱۳۹۴ نفر اعلام کرد و افزود از مزیت‌های مهم اشتغال در شرکتهای دانش بنیان ایجاد فرصتهای شغلی جدید و پایداری اشتغال با ساختار و تفکر جدید می باشد که بعنوان محور کلیدی توسعه اقتصادی این شرکت های دانش بنیان محسوب می شوند.

فتحی در ادامه سخنرانی خود با اشاره به مزیت های بخش تعاون تصریح کرد؛ احساس مالکیت بین اعضا ،رعایت عدالت و انصاف در توزیع، انعطاف پذیری بالا، حمایت مالی ،هدایت منابع مردمی به طرح های اشتغال زا و تقویت بنیه اقتصادی و فعالیت بیمه و مالیات از مهمترین مزیت های بخش تعاون است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی همچنین مهمترین راهکارهای دستیابی بخش تعاون به سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد کشور را ساماندهی مشاغل خرد خانگی در قالب تعاونی های تامین نیاز مشاغل خانگی استان عنوان کرد.

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

18 − چهارده =