کد خبر : 32604
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶

جولان اوباش در فضای مجازی

جولان اوباش در فضای مجازی

آنطور که فضای مجازی نشان می‌دهد با اراذلی سروکار داریم که از هیچ کس نمی‌ترسند، گویا مجازات‌های تعیین شده بازدارنده نبوده است

در فیلم‌های اخیری که از اوباش منتشر شده مشخص است که دیگر به سلاح سرد و قمه قانع نیستند بلکه آن‌ها با سلاح گرم ظاهر می‌شوند و با تیراندازی هوایی، حس ترس و وحشت بیشتری را در جامعه ایجاد می‌کنند. آنقدر رویه اخیر اراذل و اوباش، ترسناک شده است که انتظار می‌رود به زودی فیلم تیراندازی آن‌ها به سمت افراد هم منتشر شود.

ضعف‌هایی که برای مقابله با اوباش اینترنتی وجود دارد

به طور حتم انتشار فیلم‌های اراذل و اوباش در فضای مجازی در میان نوجوانان و جوانان جامعه تاثیر سویی خواهد گذاشت و آن دسته از افرادی که مستعد اوباش شدن باشند از این فیلم‌ها الگو می‌گیرند و تبدیل به یک اراذل در آینده خواهند شد. از یکسو باید برخورد‌های شدیدی با آن‌هایی که آرامش جامعه را به هم ریخته‌اند صورت بگیرد و فیلم آن نیز منتشر شود تا درس عبرتی برای آن‌هایی که فکر اوباش‌گری را در سر دارند، باشد و از سوی دیگر باید با انتشار این فیلم‌ها و اثرات سو آن مقابله کرد. به همین دلیل باید این مسئله مدنظر قرار گیرد که چطور فضای مجازی را کنترل کنیم تا بستری برای جولان اوباش نباشد؟

سینا تفنگچی، متخصص فناوری‌های نوین رسانه‌ای و مدرس علوم ارتباطات در دانشگاه در پاسخ به این سوال که برای مقابله با جولان اوباش در فضای مجازی چه باید کرد؟ به خبرنگار «جوان آنلاین» می‌گوید: «متاسفانه واژه‌ای به نام اوباش اینترنتی داریم که درباره آن تحقیقات زیادی انجام شده است، اما ضعف‌هایی برای مقابله با آن وجود دارد که باید توجه بیشتری به آن شود.»

او به ضرورت تولید محتوای مناسب در فضای مجازی تاکید می‌کند و اظهار می‌دارد: «یکی از کار‌هایی که می‌توان برای مقابله با اوباش‌گری در فضای مجازی انجام داد، تولید محتوای مناسب و جایگزین آن در شبکه‌های اجتماعی است. این مسئله با اقدامات وزارت ارشاد و قوه قضاییه میسر خواهد شد طوری که با ایجاد فراخوان یا مسابقه از فعالان رسانه کمک بخواهند و محتوا‌های مناسبی برای مقابله با اوباش‌گری تولید کنند.»

تولید محتوا مناسب برای کمرنگ شدن محتوا‌های نامناسب

تفنگچی اظهار می‌دارد: «رهبر معظم انقلاب در بهمن ماه ۱۳۹۶ در دیدار با اعضای شورای عالی فضای مجازی، تأکید می‌کنند آن چیزی که نیاز کشور است دستگاه تولید محتواست و می‌فرمایند باید دستگاه تولید محتوا فعالانه حرکت کند.»

او به بودجه‌های عریض و طویلی در نهاد‌های مختلف وجود دارد اشاره می‌کند و می‌گوید: «اگر بخشی از بودجه‌های سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف به تولید محتوای مناسب اختصاص داده شود، آن وقت محتوا‌هایی نامناسب در فضای مجازی، خیلی چشم نخواهد آمد.»

تکنولوژی پالایش محتوا برای سالم‌سازی فضای مجازی

تفنگچی در پایان تاکید می‌کند: «پالایش محتوا نیز می‌تواند به سالم‌سازی فضای مجازی کمک زیادی کند. این سیاستی بوده که پیش‌تر در دستور کار قرار گرفته، اما بعد از مدتی متوقف شده است. امروز خیلی راحت‌تر می‌توان روی این سیاست کار شود، چرا که طی ۵ سال اخیر، تکنولوژی در زمینه هوش مصنوعی به پیشرفت چشمگیری رسیده است. افراد با پالایش محتوا می‌توانند یکسری از کلمات را فیلتر کنند تا محتوا یا کامنت مرتبط با آن کلمه نامناسب را نبینند. این مسئله علاوه بر فناوری نیازمند فرهنگسازی نیز می‌باشد.»

امتیازدهی post
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پانزده − 13 =